Компенсацію за вилучені під Н - 31 землі обіцяють виплатити

Григорій Давиденко 15.09.2021 7267

Триває будівництво основи об’їздної дороги Н – 31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка на фінальній ділянці завдовжки 29, 5 км, від каналу Дніпро – Донбас до межі з Полтавщиною. Остаточний варіант її був скоригований шляховиками в квітні 2020-го, тому більше двох сотень власників паїв Царичанського району несподівано дізналися, що приблизно півгектара з їхньої заробленої працею в колгоспі ріллі намічені під автошлях. Вже цього сезону землі вилучені, тож фермери і орендарі навіть подекуди втратили в травні посіви пшениці в гарному стані.

А нещодавно Лариса Трень із Китайгородської ОТГ звернулася, до «Фермера Придніпров’я» із колективним запитом:

- Ми розуміємо важливість дороги на Київ, але прагнемо ясності і прозорості. Більшість наших людей дали згоду на виготовлення державних актів зі зменшеною площею землі, з компенсацією за вилучене. Вже цього сезону орендну плату нам зменшили, а про компенсацію нічого не чути. Допоможіть відстояти наші порушені права!

На це злободенне для багатьох питання юрист Сергій Серкізюк, представник підрядної організації Служби автодоріг у Д.ніпропетровській області, дав таку відповідь:

- У Китайгородській ОТГ землі 85 власників частково підлягають викупу для суспільних потреб. Біля 45 людей вже дали згоду на поділ земельної ділянки та виготовлення права власності на 2 ділянки. Восьмого вересня ми подали клопотання до Дніпровської РДА щодо ухвалення розпорядження про викуп землі. Після цього кожному власнику землі буде направлене повідомлення про це, на відповідь надається 30 днів. У разі згоди у жовтні почнемо укладати в державного нотаріуса угоди про викуп, від держави право підпису має лише голова Дніпровської РДА Микита Загрійчук. Тому процес буде не швидким, прошу всіх  з розумінням до цього поставитися. По Могилівській сільраді справи йдуть швидше, там 56 чоловік у жовтні вже отримають викуп. У Царичанській селищній раді працюємо з 47 власниками і в Ляшківській сільській – з 55-ма. У Могилеві землі оцінені експертами в 75 тисяч гривень за гектар, думаю, і в інших сільрадах орієнтовно буде така ж вартість.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ