Щоб протидіяти злочинам, за приклад взяли Асоціацію фермерів

Григорій Давиденко 28.08.2021 8185

Дев’ятнадцятого серпня члени ГО «Стоп Корупція» вже вкотре заблокували вивезення краденого піску і води в Китайгородській ОТГ. Допомагали їм жителі Рудьки, Китайгорода і Рибалок – фермери, вчителі, ветерани праці Сергій Журавель, Валентин Полтавець, Лейла Мухтарова, Дарина Гусеінлі-Ісмаїлова, Анатолій Левченко, Олексій Вакуленко, Юрій Мосійчук, Віктор Ципа, Євген Левченко, Валерій Тонкошкур та інші. Була викликана слідчо-оперативна група Національної поліції для фіксації незаконного добування надр і води. Правоохоронцям були подані і дві заяви про знищення частини заповідного урочища гора Калитва. Під час протестів ветеран праці Віктор Ципа запропонував присутнім землякам:

- Нам у Китайгородській ОТГ потрібна сильна громадська наглядова рада за діями насамперед місцевої влади. Адже саме її рішення з виділення землі дали старт масштабним крадіжкам піску і води на землях урочища Свиняче. Громадське об’єднання пропоную утворити за прикладом Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області, найближчий взірець - Фермерська Самооборона Могилівської ОТГ, яка в разі потреби діє блискавично.

Пропозиція була одноголосно підтримана присутніми. До речі, «Велике будівництво» Зеленського стало масштабним «Великим Крадівництвом» не лише у Дніпропетровській області.  Десятого серпня, за даними ЗМІ, жителі Полтавщини перекрили трасу Київ — Харків поблизу села Копили. На акцію протесту людей вивела та ж президентська програма «Велике будівництво». За словами селян, турецька компанія «ОНУР», яка будує дорогу, так само незаконно добуває для цього пісок з нелегального кар’єру. Розкрадання корисних копалин іде під виглядом рекультивації. І там  місцеві жителі зауважують: правоохоронці не припиняють злочини! Тож полтавці попередили: якщо проблема не буде вирішена, протести поширяться на всю область.

Коли брати до уваги, що в Дніпропетровщині і Полтавщині, двох різних областях, «Велике будівництво» представлене українською ТОВ «Автомагістраль – Південь» та турецькою «Онур», двома різними фірмами, то напрошується питання - чому «почерк» крадіжки корисних копалин тотожний? Певно ж, «цінні вказівки» йдуть з єдиного центру в Києві. А коли взяти до уваги і спільний «параліч» вищої ланки правоохоронців щодо реагування на злочини, то напрошується висновок: «Велике Крадівництво» надр прикриває або сам Володимир Зеленський, або ж його найближче оточення Отакі в нас тепер «слуги». Як видно, ні перший, ді другий, ні навіть третій, кривавий Майдани, так нічому їх і не навчили.

На знімку: документація крадіжки піску в Китайгородській ОТГ 19 серпня.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ