«Квіти від Ярослава»

Марина Бабич 06.03.2021 1057
«Квіти від Ярослава»

Про царство квітів Ярослава Химинця, засновника й голови фермерського господарства «Квіти від Ярослава», що в с. Романівка Глобинського району , що на Полтавщині, мені доводилося чути неодноразово, а нещодавно випала нагода познайомитися особисто. Зустрілися ми під час нещодавньої конференції Полтавського обласного об’єднання фермерів і приватних землевласників імені Героя України, Героя Небесної Сотні Віктора Чміленка. На виставку фермерської продукції, що проходила в межах заходу, Ярослав привіз частинку свого квіткового царства.

Їх тисячі! Розкішні, неповторні, запашні! Серед них – витончені гвоздики, весняні тюльпани й тендітні крокуси, ніжні гіацинти й граціозні нарциси, різнобарвні примули, петунії, сурфінії, а також агератуми, оксамитові чорнобривці, сальвії

 «Взагалі квіти стали частиною мого життя ще зі студентських років, коли почав підробляти в столичному квітковому магазині, – розповідає Ярослав ХИМИНЕЦЬ. – Власне, відтоді в мене з’явилася мрія про започаткування власної справи з вирощування квітів на професійному рівні. Та і роботи на землі ніколи не боявся й не цурався. Адже мої батьки – мама Марія Юріївна та нині покійний тато Юрій Іванович – усе життя вирощували овочі та розсаду, то і я завжди допомагав їм. Цим пояснюється моя любов до рослин. Так, із часом мрія втілилася в життя й уже четвертий рік поспіль вирощуємо в теплицях широке різноманіття квітів на будь-який смак і уподобання, й пропонуємо до реалізації, як на зріз, так і в горщиках. Ви погляньте на ці тендітні рослини (демонструє Ярослав горщик із рожевою Ценерарією)! Як їх можна не любити?! Вони розфарбовують нашу сіру буденність, наповнюють позитивом та насичують життя яскравими емоціями. А ще в них є душа і вони дуже відчувають людей. Тож, ми вкладаємо в них усю любов, а вони віддячують своєю красою. Безумовно, що біля рослин треба клопотатися, часом вони вимагають цілодобової уваги, бо треба підтримувати й відповідний температурний режим, проводити захист від хвороб і шкідників, вчасно здійснювати полив, підживлювати. Але це того варте!»

Наразі Ярослав Химинець планує розширити своє квіткове виробництво і облаштувати додаткові теплиці, забезпечити робочі місця для охочих старанно працювати.

Вирощену продукцію ФГ «Квіти від Ярослава» реалізовує в супермаркетах України, а також кожен бажаючий може замовити розсаду, чи квіти в будь-якій кількості за телефоном. Крім того, організована система продажів і через інтернет – у Фейсбуці створена сторінка «Квіти від Ярослава», де кожен може залишити замовлення в приватних повідомленнях.

«Радію від того, коли бачу, як придбані в нас квіти прикрашають клумби, парки, прибудинкові території. Мені надзвичайно приємно, що наші гвоздики, тюльпани, гіацинти та інші квіти дарують людям позитивні емоції та хороший настрій», – підсумував Ярослав Химинець.

Марина БАБИЧ.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ