Що Бог у нас народе, а люд наробе, москаль же теє у нівеч зводе

Григорій Давиденко 30.03.2022 505

Зі шкільного курсу історії відомо, що епоха імперіалістичних завоювань завершилася після Другої світової. Але поводирі північних наших, силоміць зведених докупи сусідів задумали історію світу повернути навспак. Років на сотню назад. І знову загарбувати, і ще примножувати… Бо тій найбільшій на планеті території, яка у них є, самі ради не дають, а передають землю-годувальницю в оренду. Китайцям, на 49 років. Зрозуміло, про що йдеться – віддають на віки вічні.

На відміну від них українці свої землі обробляють самі, тому такий «ґешефт» «тюрми народів», чи «імперії зла», як називали недоспочилу імперію, нам вадить. А війну звихнутих пропагандою «мишебратів» іменуємо справжнім фашизмом. Вашій увазі, шановні друзі, добірка роздумів селян Січеславщини на цю найбільш пекучу сьогодні тему.

Олександр Анатолійович, бджоляр:

- Єдина країна на світі, котра цурається своєї історії – московія. Триста літ тому вона вкрала назву «росія», щоб примазатися до походження буцімто із Києва. Почитайте справжню історію московії, Володимира Білінського, Павла Штепи, там на кожній сторінці – війна! Нею просякнуте все їхнє життя, вона ввійшла у їхню кров. Це генетичний код росіян, тому вони і кинулися на нас. Не подумали, як і завжди. Нас, українців, давно порівнюють із бджолами, мирними комахами. Але коли хтось грубо і свавільно, та ще й уночі, прагне щось переламати по-своєму у нашому «вулику» - жалитиме кожен, хто як може, до перемоги. Навіть ціною власного життя.

Андрій Євгенович, фермер:

- Росіяни - якась дивна раса. Окрема від інших, як у Індії каста недоторканих. Вони там удома переважно буцарять, а вважають себе «вєлікімі». Та «вєлікіє», як на мене, вони лише в п’янстві, брехні та усілякій дурості. Були б розумними, до нас би не лізли отак підло і агресивно, не даючи нам змоги спокійно працювати на своїй землі.

 Микола Федорович, електрик:

- Російський з дозволу сказати «лідер» - це свиня, найбільша в світі. А свиня, ви ж знаєте, якщо підок і огорожа слабенькі, такого може натворити… Так і путін. Ну, що він оце зі своїми зайдами хорошого зробив? Хіба отакі вбивства і плюндрування нормальні люди можуть вчинити? Вони як були ордою 400 літ тому, так нею і зосталися. Дивляться на свого путлера, як на Бога, і що він не скаже, те й виконують. Їм треба залізну клітку, на воді, суші і в небі. Щоб увесь світ дивився на них, як на диких звірів.

Олена Петрівна, пенсіонер:

- Змітати вогнем пологові будинки, лікарні, школи – та гестапо такого не робило! Мені тато це розказував, він воював. Це не фашисти навіть, а якісь нелюди несамовиті.

Ірина Володимирівна, економіст:

- Це – орда… Таких тварюк ще не доводилося бачити. У них і уряд такий, і вони самі. Коли почитаєш у соцмережах, як прийшлі окупанти говорять зі своїми рідними, чуб підіймається. У них там кров тече якась дикунська. Вони справжнісінькі варвари. Моя бабуся дужче за здохлою куркою плакала, ніж у них мати за полеглим в Україні сином.

Георгій Петрович, пенсіонер:

- Не вкладається до голови те, що відбувається, це мауглі якісь дикі. У Чернігові люди в черзі стояли за хлібом, їх розстріляли… Та німець під війну такого не робив! Це нелюди, і більш нічого.

Володимир Миколайович, підприємець:

- Рано чи пізно ця війна завершиться нашою перемогою. Однозначно, бо наші люди твердо позиціонують себе, як господарі своєї землі, і виходять навіть в окупованих містах на мітинги протесту. А їхні орки перелякані, голодні, зазомбовані. Вони наче не від світу цього.

Наталія Луківна, пенсіонерка:

- Зустріла якось знайому, яка дещо знає. Каже: «день і ніч проклинаю путіна за те зло, що він заподіяв Україні. До того ж проклинаю правильно, не всі таке вміють. Та це антихрист якийсь, нічого його не бере. Але коли візьме, увесь світ перехреститься.

Василь Михайлович, військовослужбовець:

- Раша десятиліттями збирала і готувала всю свою отруту, потім плюнула нею в Україну. Ми вистояли, вона протекла повз нас. Тепер даємо їм дрозда за всю зроблену підлість. Хай начуваються, а краще одразу драпають, бо в Україні їм ніде спокою не буде.

Іван Васильович, пенсіонер:

- У світі ще немає такого Суду і такого Судового виконавця, щоб стягнув з росії усю шкоду, завдану Україні. Але документувати усіх полеглих у війні, всі руйнування слід постійно і ретельно. Репарації однак будуть з рф, треба на все докази. Якийсь новий Нюрнберг, номер два, має бути. У них одна хвора голова веде за собою увесь народ, це щось зовсім апокаліптичне відбувається.

Ніна Михайлівна, фермер:

- Слід було ще в 2014-му їх до Криму не пускати. Стати, як сьогодні всі стоять в Енергодарі, Мелітополі, Генічеську, тільки зі зброєю. А то наші хлопці воювали у Донецькій області, і у Луганській, а тут гульки з піснями, салюти запускали. Будували дороги замість зміцнення армії. Тепер окупантів можуть спинити лише наші Збройні сили, військова допомога Заходу і повна відмова усіх країн від російських нафти і газу.

Микола Миколайович, пенсіонер:

- Те, що відбувається сьогодні, і до голови не вкладеш. Це світовий бандитизм. Маніяк діє як терорист, а світ не надто прагне його спинити. Бояться «переступити межу». Коли маніяк вже давно все переступив і тепер нічого не боїться. Сидять в теплі, переживають - а чи вистачить їм палива, газу? Та тут людей убивають, тероризують цілу країну! Як оце все поєднати?

Ніна Іванівна, вільна селянка:

- Зараз, коли Україна надавала росії по писку, не можна такі пропозиції на перемовинах робити, як оце учора в Туреччині. Відкласти питання Криму і Донбасу на 15 років! Та всі ж тепер розуміють, що їх треба вигнати за межі України негайно, і крапка! Чому у Туреччині від України був Чалий, але не Валерій, де Клімкін, де Огризко, чому не спитали згоди на ці пропозиції у військових? Якого біса росіян ніхто не запитає, - чого ви сюди прийшли, що зробили з нашими людьми, з містами і селами? А Маріуполь, Харків, Суми, інші міста, скільки людей убили, діток, скалічили їх, скільки сиріток залишилося? Треба виперти їх із України повністю, зрозумійте, зараз найкращий шанс це зробити! Щоб більше навіть глянути не сміли в нашу сторону. Це ж іроди, а не люди.

Україна знову у огні, як і вісім десятків років тому. Відмінність у тому, що тепер організатори війни явні і очевидні, для всього майже світу. Тоді ж вина за виникнення світової бійні ретельно перекладалася на гітлерівську Німеччину. Хоча справжні творці Другої світової і тоді сиділи в москві. Українські воїни УПА, що воювали «ні за Йосипа, ні за суворого, ні за Гітлера, на розум хворого», ще з 1943–го за допомогою ОУН створили Антибільшовицький блок народів. Бо знали, що Друга світова затіяна Радянським союзом для загарбання нових країн Європи. Але Нюрнбергу – 2 тоді не відбулося, і за короткий час виникла «холодна» війна. Тепер після завершення кровопролитної війни в Україні це неодмінно має статися. Зі всіма репараціями за знищене. Плюс негайна і повна економічна блокада. Інакше москва і далі триматиме усіх сусідів у терористичній напрузі і розглядатиме незалежні держави як привабливий полігон для військових дій.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ