СЛІДСТВО ПОЧАВ І ПРОДОВЖУЄ «ФЕРМЕР ПРИДНІПРОВ'Я»

Микола Нечипоренко 12.07.2023 1821

Фото Адміністративна будівля МВС України - УНІАН

   У цьому ж розділі «СТАТТІ» трохи нижче з датою від 21 червня цього року шановні відвідувачі сайту газети «Фермер Придніпров’я» можуть побачити і знову перечитати публікацію під заголовком «Коли зла і сил не вистачає», яка, схоже, викликала неабиякий інтерес. Настільки активний, що на неї редакція отримала раптом рішучу вимогу якомога швидше і неодмінно зняти статтю з постійного до неї доступу. Причому вимогу цю надіслав грізний Департамент забезпечення діяльності не когось там, а Міністра міністерства внутрішніх справ України. Що спонукала редакцію звернутися як зі своїм журналістським запитом, з якої це речі, а також і з проханням втрутитися, щоб забезпечити верховенство правді і істині.

 

                                 В Департамент забезпечення діяльності

                                     Міністра внутрішніх справ України

                                        ЖУРНАЛІСТСЬКИЙ ЗАПИТ

         редакції електронної версії газети «Фермер Придніпров'я»

        Дніпропетровської обласної Асоціації фермерів та приватних

                                                  землевласників

                         директору Департаменту С. С. Бойчуку

Шановний Сергію Сергійовичу!

Редакція сайту «Фермера Придніпров’я» одержала несподівано доволі дивного змісту вимогу Департаменту забезпечення діяльності Міністра МВС України, яка викликає відразу кілька запитань і спонукає звернутися до Вас. Наводимо вимогу у повному обсязі, зберігаючи всю її орфографію:

«Про негайне вилучення статті про Гануляк В. та Павленко М., як такі, які містять образу гідності та знущання.

СКЛЯР Олексій Петрович.

Прошу керівників та засновників негайно прибрати статтю про Гануляк та Павленко. Стаття містить відкриті висловлювання образливого характеру. Прошу негайно вжити невідкладні дії за особистим проханням.

Прошу надіслати відповідь про позицію власника газети в розумні строки.

Департамент забезпечення діяльності Міністра внутрішніх справ.

Київ, вул. Богомольця, 10».

Повідомляємо, що дійсно на сайті газети «Фермер Придніпров’я» з 21 червня цього року виставлено статтю «Коли зла і сил не вистачає», у якій мова іде про насильницьке й свавільне захоплення в оренду земельних паїв двох літніх віком пенсіонерів В. Гануляк і М. Павленка фермерським господарством «Федорик». Захоплення, яке здійснене за участю у Новомосковському районі місцевих, скажемо так, «соратників» фермера Сергія Федорика. Так от, перше, що нас дивує – треба думати, що образа гідності і навіть знущання, відверті образливі висловлювання, які наче дозволені автором статті – це винятково на думку, судячи з усього, працівника Департаменту Олексія Петровича Скляра, оскільки про судове рішення на цей рахунок нам нічого не відомо. Більше того, його не було і наразі немає.

Як може дозволяти собі таке працівник МВС – уже, погодьтеся, питання. Ще звертаємо Вашу увагу, що пан Скляр не знайшов за потрібне уточнити, чию конкретно і яким чином гідність образила публікація «Коли зла і сил не вистачає»? Тим паче над ким ніби знущається? А це не дає нам можливості зрозуміти, в чому у даному випадку конкретно провина газети «Фермер Придніпров’я»?

Це по-перше. А по-друге, воднораз С. П. Скляр явно уникнув докоряти публікації за факти, які б не відповідали дійсності. Про це він промовчав, немов прикусив язика. Що для нас зрозуміло, оскільки стаття (журналістське розслідування) підготовлена на доказовій базі і перевірених фактах. Так в чому тоді річ?

Тут треба сказати, що до Державного реєстру досудових розслідувань  внесене провадження стосовно якраз шахрайських оборудок з рейдерськими захопленнями земельних паїв на користь в тому числі і ФГ «Федорик». І у ЗМІ Антикорупційною радою Придніпров’я оприлюднювалися свідчення слідства як про подібні зловживання, так і про їхніх організаторів. Оскільки Олексій Петрович Скляр просить власника газети висловити свою позицію щодо наче «спірної» публікації, то ми у свою чергу просимо Департамент забезпечення діяльності Міністра МВС і персонально Міністра висловити свою відповідь на запитання: чи можна прощати випадки, коли нехтується воля, честь і гідність літніх віком людей, що весь свій вік свого часу відпрацювали у колгоспах, для забезпечення власної старості отримали у приватну власність земельні паї, а розпоряджатися ними як слід їм зараз не дають? Причому підробляють навіть документи та їхні підписи і тому подібне, а також залучають у фальшиві діяння державних реєстраторів майнових прав!

Звідси наше прохання до Вас, а також до Міністра взяти під свій особистий контроль кримінальне провадження №42022040000000229 за фактами шахрайства із захоплення земельних ділянок організованою групою у Новомосковському районі. Бо ми насамперед зацікавлені в об'єктивному і справедливому розслідуванні цієї справи і зовсім не схильні безпідставно псувати чиюсь честь та гідність.

Але проти того, щоб знущалися над пенсіонерами і не несли відповідальності. З цих міркувань статтю «Коли зла і сил не вистачає» редакцією запропоновано Всеукраїнській газеті захисту інтересів і прав селян «Сільські вісті», і є вірогідність, що вона буде опублікована. Дуже б хотілося  отримати підтримку і від МВС України.

До речі, Офісом протидії рейдерству Мінюсту України була розглянута скарга одного з потерпілих від ФГ «Федорик» М. Павленка. Рішення – відмінити незаконну та вчинену з правопорушеннями реєстрацію Договору оренди. Одначе неначе особисто Міністр юстиції слідом відмінив це рішення, натомість давши вказівку скаргу розглянути повторно. Насправді повторного розгляду не відбулося до цих пір! Як на нас, це теж правникам варто дослідити. Лише така причетність до публікації «Коли зла і сил не вистачає» Департаменту забезпечення діяльності Міністра внутрішніх справ України електронній версії «Фермера Придніпров’я» буде зрозуміла.

А вимога окремо взятого працівника О. П. Скляра без суду і слідства негайно зняти статтю з сайту на його особисте прохання викликає не тільки подив, але й обурення. Адже якщо і є у статті висловлювання образливого характеру, так це винятково посилання на думки і судження людей. А що тут поробиш: народ скаже, давно відомо, як зав’яже. Роти йому закривати ж не варто і не слід. Журналісти «Фермера Придніпров’я» робити цього ніколи не погодяться.

З повагою і надією на розуміння –

               за дорученням редакції газети «Фермер Придніпров’я»

              автор публікації, заслужений журналіст України

                                                                         Микола НЕЧИПОРЕНКО.

м. Дніпро, 12 липня 2023 року.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ