ЗНОВУ «ТЕХНОТОРГУ» НЕ ВДАЛОСЯ ВИКРУТИТИСЯ

Микола Ясень 07.02.2023 3001

  Техноторг — Latifundist.com         На знімку: правоохоронці проводять слідчі дії в ТОВ "Техноторг", викрите шайхрайство ділків з іншими трударями, вересень 2022 рік.

Це повернення відразу до чотирьох наших публікаціях у розділі СТАТТІ, котрі були вміщені на сайті «Фермера Придніпров”я» минулого року 4 та 15 липня, 10 серпня і 4 листопада. Ціла епопея, коротше, а точніше сутичка фермера з села Покровського Нікопольського району Сергія Хнюкала, а разом з ним і нашої редакції з доволі самовпевненим і непоступливим та пихатим, як на нас, товариством-дилером «Техноторг». Заголовки чотирьох попередніх журналістських розслідувань красномовно свідчать саме про це: «Трактора не дамо, грошей не вернемо», «Тільки десь там загуркоче, так і кидається фермер до вікна», «Мінагрополітики дозволяє «Техноторгу» грабувати фермерів» і нарешті ніби оптимістичніше «Техноторг» догрався».

А історія сталася і до цих пір тривала і триває тяганиною та зволіканням елементарна, як дишло: ще позаторік у вересні фермер Сергій Хнюкало рішив придбати новенького колісного трактора. Одначе не просто, даруйте, так, а за урядовою, тож державною програмою «Вітчизняна техніка». Це коли купляєш сільгоспмашину українського виробництва і оформляєш позичку винятково в державному банку, то отримуєш «сталевого коня» з частковою компенсацією його вартості. Правда, ще й з такою обов’язковою умовою, що оборудку цю здійснюєш за посередництва тільки уповноваженого Кабміном дилера. Сергій Вікторович на цей рахунок скористався послугами ТОВ «Техноторг». У нього миколаївська прописка, але розгалужена мережа представництв практично по всій Україні.

І от уклали ще й мов би вигідну для Хнюкала угоду: оскільки її було оформлено на початку вересня 2021 року, і фермер одразу перерахував необхідну суму за машину Харківського тракторного заводу ХТЗ-242-К, а саме 1 мільйон 850 тисяч гривень, то уже в кінці вересня мав і отримати її – буквально через десять днів після того, як хвацькі техноторгівці та фермер ударили, як то кажуть, «по руках». А от тепер і вгадайте, вчасно чи ні загуркотів новенький ХТЗ на подвір”ї Сергія Вікторовича? Або якщо з запізненням, то яким? Через скільки, коротше, він його одержав? То повідомляємо: Хнюкало досі не дочекався оплаченої машини. Так-так, від дня укладення угоди з ТОВ «Техноторг» стекло, підрахуйте, рівно півтора роки (!) а ХТЗ катма, як і торішнього снігу.

Чому, та як водили техноторгівці фермера за носа, чим та як маскували своє далі все більш і більш очевидніше шахрайство, ви і дізнаєтеся, перечитавши усі чотири згадані наші попередні публікації. Ми дуже й радимо вам не полінуватися та бодай переглянути хроніку тяганини, яку посередник-уповноважений урядом дилер влаштував фермеру Хнюкалу. Щоб знати, з чим можна зіткнутися, надумавши аналогічним чином придбати собі трактора вітчизняного виробництва. Може і не лише тоді, коли оберете в підмогу ТОВ «Техноторг», а якийсь і інший, даруйте, ТОРГ. Корисно наперед все знати і передбачити, аби не потрапити у подібну фатальну халепу, у яку потрапив Сергій Вікторович. Адже ліпше себе застрахувати та убезпечити, як то кажуть - завчасно підіслати соломки…

А ми зараз обмежимося тим, що «Техноторг» з міста Миколаєва своє не виконання умов договору пояснював  військовим станом, оголошеним в країні. Весь час його працівники повторювали і повторюють, мов ті папуги, до цих пір, що ще ж і Торгово-промислова палата «на всій території України засвідчила настання форс-мажорних обставин». Не зважаючи на те, що воєнний стан було введено не протягом тих десяти днів вересня 2021 року, коли дилери мусили за угодою постачити бажаний фермером ХТЗ-242, а у кінці лютого наступного 2022 року! А форс-мажорні обставини були введені ще й на кілька дат пізніше – в останній день короткого місяця лютого.

Тільки от не на того, скажемо й так, по-шахрайськи справді спритні ділки з «Техноторгу» напали. Учіться, шановні фермери, у Сергія Хнюкала. Беріть з нього приклад. З його упертості і наполегливості. Коли якщо розумієш і знаєш, що правда на твоєму боці, ніякі перепони та витівки на зразок техноторгівських не страшні. Не даремно ж говорять, що вовків боятися – у ліс не ходити. Справа у тім, що дилери відбивалися від фермера і тим, що наче Харків бомблять день і ніч, відтак тракторний завод зруйнований і зупинився. А Сергій Вікторович взяв і сам вийшов на зв'язок із працівниками відділу збуту Харківського заводу. Була уже весна минулого року, якщо не сьогодні, то завтра треба було в поле виходити для добра і урожаю трудитися. Розуміючи це, на заводі з подивом вигукнули: «Так в чому річ? Ми працювали і працюємо. Приїжджайте сьогодні хоч і, якщо маєте кошти, забирайте свій трактор!» Тобто запропонували гроші переказати безпосередньо на підприємство, «якщо дилер «Техноторг» таким необов'язковим виявився». І на всякий випадок уточнили: кошти Хнюкала від дилера їм не надходили…

І тут ми вдруге хочемо запитати: гадаєте, спійманий на гарячому по суті «Техноторг»-брехун мерщій схаменувся і доставив оплачений фермерським господарством «Хнюкало» його ХТЗ-252-К? Де там! Навпаки, навідріз навіть відмовився «якщо Сергій Вікторович з нами ось так, заплямувавши нашу добру славу (наче добру, звичайно – Авт.), то мати справу з ним не хочемо, і не будемо». Уявіть собі, директор товариства Ігор Калюжний ще й гнівну погрозу виголосив на адресу фермера. В тому дусі, що «трактора дзуськи ти отримаєш, а гроші не повернемо».

Але ви уже знаєте, що Хнюкало не тих, хто ладен на поталу нечесним посередникам здаватися і складати зброю. Він звернувся до суду: як так можна знущатися на ним, фермером, грабувати його і не нести ніякої відповідальності? Тому повідомляємо, що днями Господарський суд Дніпропетровської області іменем України виніс своє рішення. Не дав дійсно викрутитися зухвалому «Техноторгу». Зажадавши «стягнути з ТОВ «Техноторг» на користь ФГ «Хнюкало» основний борг у сумі 1 мільйон 850 тисяч гривень, пеню у розмірі 90 тисяч 750 гривень, інфляційні втрати у розмірі 203 тисячі 690 гривень, 3% річних 61 тисячу 14 гривень та судовий збір 37 тисяч 120 гривень».

Ясна річ, рішення надто розгнівило самовпевнений «Техноторг». Вкрай. І вірогідно цілком, що подаватиме він апеляційну скаргу. Однак Сергій Хнюкало і делегована обласною Асоціацією фермерів адвокатка Надія Чухраєва готові продовжувати бій. Зло і злодійство, тим паче під час воєнних дій і спрямовані проти сумлінного аграника, неодмінно має бути покаране. На всю дозволену законом потужність.

                                                                                    


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ