В Підгородненській ОТГ рейдери пнуться змістити голову

Григорій Давиденко 06.09.2023 1806

Історична довідка | Підгородненська міська об'єднана територіальна громада

   В час війни із ворогом, коли єдність тилу і фронту допомагає перемозі над рашистами, у цій громаді коїться інше. Позавчора, 4 вересня, на сесії Підгородненської міської об’єднаної громади частина депутатів, очолювана Юрієм Пришедьком, вимагала у голови громади Андрія Горба: «провести позачергову сесію про недовіру міському голові».  Ось як коментує це «Фермеру Придніпров’я» А. Горб:

   - Вимога незаконна, не підкріплена документами. А причина гармидеру в тому, що Ю. Пришедько роками не сплачує кошти за землю під госпдворами його ТОВ АПК «Спаський» в Хуторо-Губинисі, Спаському, Дмитрівці до бюджету громади. Обробляє біля 9 тисяч га землі, заборгував більше мільйона гривень, стягуємо їх через суд. Ще й намагається узаконити сонячні батареї на 3 га, але біля них немає будинків. Коли Пришедько зрозумів, що я не порушу закон, почав тиснути, погрожувати, підкупляти депутатів, аби мене відсторонити. Він і раніше діяв агресивно: «віджимав» землю сусідів, за його вказівкою фермерам палили техніку і врожай, їх били. Всім, хто «перейшов дорогу», різали колеса, гатили вікна і підпалювали будинки. У палаючій хаті ледь не згоріла родина фермера Сергія Приходька, тероризували Руслана Кропову та інших хліборобів. Що буде далі, якщо цей «лідер» захопить владу в громаді, неважко здогадатися. Сподіваюся, в наших депутатів вистачить мужності і совісті не піддатися на шахрайські вимоги.

      Правда про те, що робиться на землі, іноді така страшна, що в неї важко повірити. Подібні факти злочинних дій Ю. Пришедька навів і Анатолій Гайворонський, голова обласного Конгресу фермерів:

- Про бандита Поворознюка з Кіровоградщини знає вся Україна, Пришедько з Дніпра примножує його «славу» у Придніпров’ї. Лише проти мого ФГ він учинив 9 задокументованих кримінальних злочинів – палив техніку, знищив із дельтаплана отрутохімікатами 500 га соняху. Разом із Леонідом Ігнатенком, що восени минулого року розстріляв воїна ЗСУ Олексія Щербину в Києві, вони побили мене в 2007-му. За всіма цими злочинами були відкриті кримінальні провадження, але їх закрила згодом Дніпропетровська облпрокуратура. Справедливості від неї за спалені комбайн і хату не дочекався фермер Сергій Приходько, помер… Багато інших хліборобів постраждали. У Генпрокуратурі теж досі не реагують на ці масштабні злочини Пришедька, бо їх «кришує» наша прокуратура.

            За рік вибори, не гарячкуйте, колеги!

  На телефонне звернення «Фермера Придніпров’я» з приводу наведених звинувачень та пояснень дій 4 вересня депутат Підгородненської міської ради Юрій Пришедько не відповів. Перед цим у відкритій полеміці в соцмережах з А. Горбом він зазначив, що все своє життя працює на землі, йому не важливі посади чи звання. «Після нас залишиться лише пам'ять про наші справи», - написав Ю. Пришедько. А ще звинуватив опонента у багатьох гріхах, щоправда, без конкретних доказів. «Хто за мене, той за Україну, хто проти - поплічники “узького міру”, якщо я піду - настане хаос та беззаконня, а як залишуся - процвітання та розвиток, - це лише трюк А. Горба», - зауважив Ю. Пришедько. Насамкінець він закликав голову добровільно залишити свій пост.

   Подібні дії намарне, як з’ясується далі, «партизованого» депутатського корпусу не перші у Підгородньому. Колишня голова міста, діючий депутат Галина Кузьменко розповіла:

 - Таке в нас уже було. У 2018-му прокуратура «висмоктала з пальця» кримінальне провадження, і депутати оголосили мені недовіру. За три роки та ж прокуратура тихенько закрила ту нікчемну справу, бо я вже не була головою. Цікаво, що організатори відсторонення, т. зв. «патріоти Підгороднього», із початком війни чкурнули за кордон, і досі там сидять. Тепер прокуратура раптом відкрила провадження проти заступника підгородненського голови Миколи Грибачова, видно, теж комусь заважає. Конфлікт Горба із Пришедьком про несплату останнім податків слід перевірити депутатській комісії. Та чимало депутатів, обраних за партійними списками, зовсім не ходять на сесії, не знають, що турбує їхніх виборців. Лише 4 вересня депутат «слуг народу» Роман Ворон чомусь приїхав аж із Синельникового, а перед тим не був на жодній сесії! Для зняття Горба із посади - жодних підстав. Дуже хвилює – а що далі буде? Який лідер? Та у нас щойно був «приліт» рашистської ракети, і саме Андрій Горб швидко вирішив усе, невидиме людям, для відновлення: кошти для ОСББ, тендери і т. п. Горб узяв на себе велику відповідальність, хай працює. Він завів у громаду 220 мільйонів гривень держбюджету для будівництва дитсадка, водогону. Можливо, саме в них – суть конфлікту? Тому я категорично проти безпідставного зняття голови, а звинувачення типу «сякий-такий», без висновків депутатських комісій, судових рішень, не працює. Заспокойтеся, колеги, за рік вибори, змагайтеся за довіру людей відкрито, а не кулуарно! Так і заявила на сесії.

  Як закінчиться організована у Підгороднянській ОТГ Ю. Пришедьком «війна» з міським головою А. Горбом, покаже час. За даними порталу «Опендатабот», щодо ТОВ АПК «Спаський», яке офіційно очолює брат Ю. Пришедька Дмитро Пришедько, у Відкритому реєстрі судових рішень значиться 131 справа. Із крайніх є рішення від 14 квітня 2023 року Господарського суду Дніпропетровської області, ухвалене суддею Надією Євстигнеєвою: «Позовні вимоги Підгородненської міської ради Дніпровського району до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агропромисловий комплекс "Спаський" про стягнення 197 869 грн. – задовольнити» . Є і судові ухвали в кримінальних справах. Саме у них йдеться про підпали та інші кримінальні злочини в Підгородненській ОТГ, згадані вище. Проте досі по жодному із розглянутих судами епізодів ще немає рішень.

   У Підгородненській ОТГ триває подвійна атака проти заступника міського голови Миколи Грибачова та обраного більшістю виборців Андрія Горба, який відстоює їхні інтереси. Відкритим залишається і питання - чому органи правопорядку сприяють росту «слави» Пришедька до масштабів Поворознюка?


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ