Голову і депутатів Дубовиківської ОТГ суд визнав рейдерами землі СФГ «Аеліта»

Григорій Давиденко 28.07.2023 1647

Карнаух
   Дубовиківський сільський голова Микола Карнаух приймає вітання під час свята       

   Українська Феміда не завжди швидко встановлює істину, почасти і у не надто складних справах. Третій рік триває розгляд судового позову голови СФГ «Аеліта» Олександра Сімонова із Васильківського району до Дубовиківської ОТГ, де крісло голови обіймає Микола Карнаух. Сесія Дубовиківської сільської ради ще 25 лютого 2021 р. ухвалила фактично рейдерське за суттю рішення «про припинення права постійного користування земельними ділянками» площею 39, 1 га, які видані покійному батьку фермера Валерію Сімонову ще 1997 року, 26 років тому - для створення і роботи СФГ «Аеліта».

   Асоціація фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області, яку очолює депутат облради попереднього скликання Анатолій Гайворонський, 20 липня вдруге допомогла побратиму відбити у суді тривалі «претензії» місцевих земельних князьків, котрі слухняно виконують на перший погляд незалежні голова і депутати Дубовиківської ОТГ. «Фермер Придніпров’я» раніше у статті «Суд повернув землю фермеру з Васильківщини, поцуплену депутатами» 7 лютого 2022 року знайомив вас, шановні читачі, із перипетіями цієї новітньої оборудки місцевих ділків.

  Відоме і рішення колегії суддів Центрального апеляційного господарського суду м. Дніпра у складі головуючої Любові Коваль, суддів Валентина Мороза та Антона Чередка - після розгляду апеляційної скарги Дубовиківської с/р рішення Господарського суду 30 вересня 2021 року, на користь СФГ «Аеліта»,    залишили без змін.

   «Дубовиківська ОТГ свідомо порушує чинне законодавство»                                                                     

   Але посадовці і депутати Дубовиківської ОТГ не одномоментно, а послідовно проводять політику рейдерства фермерської ріллі. Далі коментар надзвичайних подій постраждалого від їхніх дій фермера Олександра Сімонова:

- Землю, закріплену за СФГ «Аеліта», через 2 місяці після незаконного вилучення в лютому 2021 р. з користування СФГ «Аеліта» сесія сільради у квітні розкраяла по 2 гектари для ОСГ і надала начебто різним людям. Та вони напрочуд дружно, негайно і без найменших роздумів віддали її в одні руки, в оренду. «Схему» зробили, і все. Ті «власники» навіть не всі чули, що на них оформлена земля…

   Аби скасувати облудні земельні «шахинки», О. Сімонову довелося знову йти до суду. І суддя Васильківського районного суду Ігор Битяк тиждень тому, 20 липня, ухвалив рішення (скорочено):

1. Позов Селянського (фермерського) господарства «АЕЛІТА» до Дубовиківської сільської ради Синельниківського району, ФГ «Агро-альянс», 20 осіб, власників з.д., третя особа: Державний реєстратор виконавчого комітету Васильківської селищної ради Дніпропетровської області Побережний Сергій про визнання протиправними та скасування рішення, витребування майна із чужого володіння задовольнити частково.

2. Визнати протиправним і скасувати рішення сесії Дубовиківської сільської ради Васильківського району Дніпропетровської області від 28. 04. 2021 року № 228-08/VIII «Про затвердження документації із землеустрою та передачу 20 земельних ділянок у приватну власність».

3. Визнати протиправними і скасувати у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно у розділі «Актуальна інформація про право власності» записи за новоутвореними земельними ділянками (20 записів);

5. Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань з Дубовиківської сільської ради Синельниківського району на користь Селянського (фермерського) господарства «АЕЛІТА» судові витрати (судовий збір) у сумі 4 962,00 грн.

   Безкарність місцевих слуг народу породжує свавілля

   Веде справу в судах адвокат АФПЗ Дніпропетровської області Євгеній Падашуля. Він переконаний, що дубовиківські обранці своїми діями свідомо «полегшують» куций бюджет ОТГ та порушують діючі українські закони:

- Дубовиківська сільська рада постійно працює в інтересах окремих приватних осіб, що видно із незаконного руху землі. Вона найняла юридичну фірму, яка від її імені діє в судах. Тепер сільрада має вернути О. Сімонову сплачений ним кількатисячний судовий збір, плюс попередній, плюс вона вже витратила значні суми на судовий збір за подачу апеляції, плюс зарплата найнятим юристам… Набігає гарненька сума. При цьому треба взяти до уваги, що депутати і голова Дубовиківської с/р добре знають, що діють абсолютно незаконно. Їм добре відома постанова Великої Палати Верховного Суду України від 23 червня 2020 року, ухвалена за моїм позовом в інтересах СФГ "СПАС" Магдалинівського району щодо долі фермерської землі:

"Право постійного користування (на підставі відповідного державного акта) земельною ділянкою не припиняється зі смертю фізичної особи, якій було надане таке право, незалежно від цільового призначення відповідної ділянки".

    Певно ж, злочинні потуги посадовців і голови Дубовиківської ОТГ та їм подібних зі свідомим рейдерським ухилом припиняться тоді, коли всі завдані тривалою судовою епопеєю прямі збитки бюджету Дубовиківської ОТГ - а це вже мінімум кілька десятків тисяч гривень - наступить пряма відповідальність, із особистої кишені винних. І коли за незаконні дії із вилучення 39, 1 га земель постійного користування фермера Олександра Сімонова, вимушену зміну ним звичного способу життя, втрату ймовірного доходу від господарської діяльності, завдані моральні страждання теж наступить пряма відповідальність.

  Коли наступить відповідальність не місцевого органу влади, а конкретно кожного порушника українських законів, уповноваженого виборцями громади на виконання представницьких функцій - згідно із його «внеском» у дерибан фермерської ріллі. Саме про це вже пора думати законотворцям.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ