«Мусимо брати зброю до рук і захищати себе, родини і Україну»  нарада

Григорій Давиденко 11.02.2022 529
 
 
Десятого лютого прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон окреслив чималу потугу РФ біля українських кордонів: «найближчі кілька днів, ймовірно, є найнебезпечнішим моментом. Агресія Росії проти України стане абсолютною катастрофою для світу». Цього ж дня про небачену досі бузу «мишебратів» йшлося і на нараді голів районних Асоціацій фермерів та приватних землевласників Дніпропетровщини. Голова обласної Асоціації Анатолій Гайворонський повідомив, що подав заяву до лав територіальної оборони і закликав колег підтримати його. Краще це робити цілими загонами Фермерської Самооборони в місцях проживання, адже бійці добре знають один одного і пройшли вишкіл. Саме за родинно-земляцьким принципом, до речі, діяла і перемагала легендарна народна армія Нестора Махна.
 
 Учасники наради висловили обурення з приводу групового побиття на робочому місці начальника ГУ Держгеокадастру в області Віталія Духневича 4 лютого. А. Гайворонський розповів, що обласна Асоціація направила звернення до керівника Держгеокадастру України Сергія Завадського та Мінсільгосппроду – Романа Лещенка з вимогою поновлення постраждалого на роботі. Резонансне побиття В. Духневича взяли до уваги і кілька депутатів ВР, які вимагають створення тимчасової слідчої комісії для встановлення усіх обставин резонансного злочину, притягнення винних до відповідальності. Основна ж причина злочину, на спільну думку присутніх, це незмінність кланово-олігархічної влади в краї, яка допустила постійні побори і масштабне розкрадання Держгеокадастром пасовищ і ріллі, а тепер не прагне наведення ладу в цьому державному органі. 
 
«Поліція вимагала техпаспорт на плуги»   
 
Про це свавілля повідомив голова Асоціації фермерів Солонянського району Ігор Гура:
- Коли почали вимагати техпаспорт на плуги, ми зібрали усіх фермерів і пішли до начальника поліції. Показали документи, де чітко вказано: на навісне обладнання техпаспортів немає! Вони хотіли нас на «лічильник» поставити, аби щомісяця платили і їздили без зупинок. А браконьєри в краї відчувають повну безкарність, допилюють залишки лісів і посадок. Варто розширювати наше громадське формування, ставити пости, відеокамери. Поки не буде публічності, діла не буде. 
 
Факти надмірної уваги патрульної поліції до сільгосптехніки, що рухається автошляхами до полів, підтвердив і голова Асоціації фермерів Софіївського району Володимир Кравченко: «вимоги по ширині сільгосптехніки – до 3, 5 метра, є і постанова Кабміну про це. Але патрульна поліція наполягає, що діють давні норми - 2, 5 м. Нацполіція насідає, патрулі шпандьорять штрафи. Як працювати в таких умовах?» Небезсторонність деяких працівників Нацполіції підтвердив і А. Гайворонський: «в одній із 9 кримінальних справ, порушених за злочинами проти мене і ФГ, частина листів справи двічі цинічно виривалася. Довелося двічі надавати копії».
 
«Слід переходити на нульові технології» 
 
Окрема розмова була присвячена запобіганню різким змінам клімату. Ще й зима вже показує нестачу вологи, застеріг В. Кравченко:
- Вологи в грудні випало не дуже, січень – половина норми, лютий – мало. Треба переходити на органічне землеробство, досить нам сидіти «на голці» міндобрив. Займаюся прямими посівами третій рік, за рахунок пожнивних решток зберігається волога. Слід запустити фабрику біоти, тоді й будуть стабільні урожаї. У Києві постійно проходять онлайн-конференції з органічного землеробства, раджу всім брати участь. Цього року уклав договір на сівбу 17 гектарів льону, це засухостійка рентабельна культура, котра не виснажує землю. Кому цікаво, восени буде посівний матеріал. Добрі результати праці в органічному землеробстві показує фермер Андрій Усов із Синельниківського району, у нього і вулики з бджолами стоять поруч полів.
 
Переходити на нульову, «стріп-тіл» технології закликав колег і А. Гайворонський. До того ж для цього потрібно не так багато нової техніки. Екологічне сільське господарство - це те, яке не використовує азот чи штучні добрива та працює з мінімальним обробітком ґрунту, щоб не пошкодити корисні мікроорганізми. Очевидно, майбутнє належить йому.
 
Дніпровська і Межівська Асоціації вже провели конференції
 
Впродовж двох з половиною годин лідери фермерського руху Придніпров’я розглянули й інші питання підготовки до обласної конференції. А очільник фермерів Межівщини Петро Ляхович поділився висновками з уже проведеної 4 лютого звітної конференції:
- Навчання місцевих загонів територіальної оборони слід проводити в районі, а нам запропонували їхати аж в Синельникове, де штаб батальйону. Для одноосібників слід спростити форму оподаткування, і для фермерів також, бо зі ста гектарами не має за що утримувати бухгалтера. Перспективи невеликих фермерських господарств, у контексті відкриття ринку землі, вкрай мізерні. Є величезний ризик поглинання їх агрхолдингами, які вже обробляють біля третини орної землі Межівщини. Варто скасувати в ОТГ вибори за партійними списками, бо виходить так, що в селах депутатів обрали, а вони не зв’язані з виборцями ні роботою, ні місцем проживання. У нашій партії «Сила єдності» слід гуртуватися і фермерам, і усім селянам, аби вирішувати спільні проблеми. Адже бачимо, що в обласній і Верховній радах на нас не зважають.
 
На необхідності активізуватися, єднати зусилля фермерів, підприємців, бджолярів і усіх селян для досягнення спільної мети – розвою і зміцнення сіл і України - наголосив і голова «Сили єдності» Анатолій Гайворонський.  Її підрозділи діють вже 17 областях України. 
 
Обласна конференція відбудеться 3 березня
 
Того ж 10 лютого відбулася і онлайн-конференція щодо «хронічної болячки» податківців – блокування реєстрації податкових накладних. За інформацією Володимира Кравченка, бухгалтери, які брали в ній участь у Кривому Розі, констатували, що проблема ще не вирішена. Депутат Мар’ян Заблоцький, який відстоює фермерську позицію щодо спрощення реєстрації накладних, не зміг переконати в цьому більш численних опонентів.  
За згодою учасників наради обласну звітну конференцію фермерів призначили на четвер, 3 березня, на 11 годину. До цієї дати намітили провести конференції у краях, де вони ще не відбулися. А за спільною пропозицією голови Асоціації фермерів Новомосковського району Олександра Суліми і заступника голови обласної Асоціації Олександра Чебанова вирішили допомогти провести конференції, можливо, із перевиборами керівників, у Васильківському, Покровському, Нікопольському, Томаківському та Магдалинівському районах. Ще багаторічний очільник фермерів Синельниківщини Іван Отюський попрохав колег про відставку. 
 
Попередньо узгоджена і черга денна конференції: звіт голови АФПЗ Д. о. А. Гайворонського і ревкомісії, звіт очільника ТОВ «Асоціації фермерів і землевласників» Василя Доценка, звіт керівництва ГУ Нацполіції Дніпропетровської області з розслідування вбивства фермера Володимира Ражди, побиття начальника Держгеокадастру Віталія Духневича, перешкоджання проїзду сільгосптехніки до полів, звіт податківців із блокування накладних тощо. Участь в роботі заходу можуть взяти всі бажаючі фермери! 
                                                                                                                                                                                                                                                 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ