Стан українського агроекспорту основними видами транспорту

За матеріалами інтернет-видань 18.04.2024 290
Стан українського агроекспорту основними видами транспорту

У першій половині квітня спостерігалось збільшення експортних відправлень автотранспортом. З 1 по 15 квітня через західні кордони було перевезено 188 тис. тонн агропродукції, що на 6% більше, ніж за аналогічний період у березні (177 тис. тонн). Повідомляє  SPIKE BROKERS.
Аналітики зазначають, що найбільший обсяг перевезень фіксується на румунському кордоні – 60 тис. тонн, та молдавському – 50 тис. тонн, в той час як найменший обсяг спостерігається на словацькому кордоні – 15 тис. тонн та польському – 24 тис. тонн. Середньодобова норма пропуску вантажів автомобілями по всіх кордонах становить 12 тис. тонн. Лідерами експорту, як і раніше, залишаються соняшникова олія – 31 тис. тонн та цукор – 29 тис. тонн.
Тарифи на автоперевезення до країн Європи залишаються незмінними порівняно з попереднім тижнем, водночас в напрямку до портів Великої Одеси – з незначними змінами.
Станом на 15.04 загальний середньодобовий показник передачі вагонів на прикордонних переходах склав 297 вагонів на добу, що на 20 вагонів або на 3.26% менше у порівнянні з минулим тижнем.
Зберігається тенденція зменшення передачі вагонів зі зерном на румунському і словацькому кордонах. На польському та угорському кордонах спостерігається збільшення показників передачі зернових.
Середньодобовий показник вивантаження вагонів в портах Великої Одеси знизився майже на 10% або на 133 вагони на добу і становить 1252 вагони/доба. Зменшилась і кількість вагонів із зерном, що рухаються в напрямку портів Великої Одеси до 6901 вагону, що на 578 вагонів або на 7.73% менше, ніж минулого тижня.
Через ворожі обстріли накладено конвенцію на прибуття вагонів у порт Чорноморськ, тому наразі відбувається переадресування вантажів на інші порти. На ранок 15.04 в напрямку порту Чорноморськ прямувало приблизно 1.4 тис. вагонів.
У порту Ізмаїл збільшилась черга вагонів із зерном на 486 вагонів або у 1.1 раза (з 443 вагонів до 929 вагонів) у порівнянні з минулим тижнем. Показник вивантаження вагонів із зерном в порту Ізмаїл становить у середньому 88 вагонів на добу, протягом тижня цей показник зменшився на 12 вагонів на добу або на 12%. Ставки внутрішнього перевезення залізничним транспортом зазнали незначного підвищення за останній тиждень. За оцінкою фахівців, протягом найближчого часу вартість зафіксується на поточному рівні.
За 15 днів квітня загальний експорт водним транспортом склав 3.5 млн. тонн, в тому числі через порт Чорноморськ 1.3 млн. тонн, порт Південний - 880 тис. тонн, порт Одеси - 818 тис. тонн. Через Дунай експорт становить 456 тис. тонн. Ставки фрахту морем залишилися без особливих змін відносно рівнів минулого тижня; в той же час ставки фрахту по Дунаю підвищилися до 10%.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ