Стан українського агроекспорту основними видами транспорту

За матеріалами інтернет-видань 31.08.2024 106
Стан українського агроекспорту основними видами транспорту

АВТОМОБІЛЬНА ЛОГІСТИКА
Станом на 26.08 через західні кордони було експортовано 276.1 тис. т агропродукції автомобільним транспортом, що відповідає показнику аналогічного періоду липня. Спостерігається зміна експортних потоків у розрізі кордонів: на 20% знизились об'єми на молдовському кордоні до 44.1 тис. т та на 7% на румунському кордоні до 60.4 тис. т, у порівнянні з показником минулого місяця; на польському кордоні маємо приріст в 10% до 125.7 тис. т; на словацькому кордоні також фіксується збільшення експорту на 18% до 20.0 тис. т; угорський кордон у серпні перевищив показник липня на 5% до 25.7 тис. т. Трійка найбільш експортованої продукції виглядає так: олія соняшникова - 33.7 тис. т, соєві боби - 19.3 тис. т, м'ясо птиці - 18.2 тис. т. Ставки на автоперевезення минулого тижня змін не зазнали.
 ЗАЛІЗНИЧНА ЛОГІСТИКА
Минулий тиждень демонструє стабільні показники з незначними змінами в об'ємах експорту сільськогосподарської продукції залізницею на західних кордонах. На польському та румунському кордонах показник середньодобової передачі вагонів майже не змінився з минулого тижня - 49.44 та 54.52 ваг./доба відповідно. На 9% зріс показник на угорському кордоні, до 31.04 ваг./доба, на словацькому - додав 3.5% і становить 29.5 ваг./доба у порівнянні з позаминулим тижнем. Загальний показник середньодобової передачі вагонів по всіх кордонах знизився на 4% та становить 211 ваг./доба.
У портах фіксується падіння показників за минулий тиждень. Середньодобовий показник вивантаження у портах Великої Одеси за тиждень знизився на 12.4% - до 1 031 вагонів. Кількість вагонів, що рухаються у напрямку глибоководних портів, становить 3 694 одиниці, що на 10.24% менше у порівнянні з позаминулим тижнем. Накопичення вагонів у порту Ізмаїл незначно знизилося і становить 500 вагонів. Середньодобовий показник вивантаження вагонів у порту Ізмаїл збільшився на 20% у порівнянні з передостаннім тижнем і становить 59 ваг/доба.
У напрямку кордону спостерігається збільшення тарифів на 1-2$, у свою чергу, в сторону портів спостерігаємо незначне зниження ставок.
ВОДНА ЛОГІСТИКА
Низький попит на судна та дефіцит замовлень змушують судновласників утримувати фрахтові ставки на низькому рівні. Тарифи для костерів з дунайських портів залишаються на рівні минулого тижня; незначне зниження на 1$ спостерігається у напрямку Східного Середземномор'я. Фрахт на транспортування баржами у напрямку Русе та Сілістри також тримається на стабільно низькому рівні, як і фрахтові ставки на хендісайзи. Натомість тарифи на панамакси у напрямку Південного В'єтнаму підвищилися на 1$, у той час як напрямок до Китаю зазнав зниження на 1$.

 
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ