32 особи із Верхівцевського психоневрологічного інтернату Дніпропетровщини захворіли коростою

За матеріалами інтернет-видань 21.11.2022 967
32 особи із Верхівцевського  психоневрологічного інтернату Дніпропетровщини захворіли коростою

У Верхівцевському  психоневрологічному інтернаті Дніпропетровщини 32 пацієнти хворі на коросту. Про це повідомив Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ.
Зазначається, що спалах корости в психоневрологічному інтернаті для дорослих залишається під контролем.
"Фермер Придніпров'я" звернувся до медзакладу за роз'ясненнями щодо лікування хворих та причини захворювання.  Втім, персонал не виявив дружелюбності до журналістів і кинув телефонну слухавку.
Додамо, що короста є надзвичайно заразною хворобою. Коростяному кліщу  необхідно всього 20-30 хвилин, щоб проникнути в шкіру свого нового господаря.
Зараження паразитом може відбуватися двома способами. Через контакт з хворим. Людина може доторкнутися до хворого, наприклад, потиснувши йому руку. Другий спосіб – при користуванні посудом, рушниками, торканні до ручки дверей, предметів особистої гігієни і будь-яких предметів, до яких торкався хворий, а також при статевому контакті.
Фактично, захворіти на коросту можна навіть після поїздки в громадському транспорті, якщо взятися за поручні відразу після інфікованої людини.
Стати жертвою коростяного кліща може будь-яка людина, проте частіше за все хвороба зустрічається серед неблагополучних верств населення.
Основні причини паразитарного захворювання є:

  •     антисанітарія та недотримання правил особистої гігієни;
  •     безпосередній контакт з зараженою людиною;
  •     носіння одягу сторонніх людей, використання чужих предметів гігієни;
  •     хаотичні статеві відносини.


Медики наголошують, що пік захворювання на коросту припадає на холодну пору року, адже коростяний кліщ складно переміщається по спітнілій шкірі людини.
Симптомами є нестерпний свербіж (найчастіше у вечірні години чи вночі).
Висипання на шкірі  зазвичай з’являється на бічній поверхні кистей, у міжпальцевих складках, на зап’ястках, ліктьових згинах, у паху (на статевих органах), на грудях, лопатках. У дітей вона часто локалізується ще й на обличчі, голові, сідницях, гомілках та підошвах стоп.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ