Бджілки, як українці, люблять трудитися, - Наталя Барабан з Підгородного

Марина Бабич 01.05.2024 312
Бджілки, як українці, люблять трудитися, - Наталя Барабан з Підгородного

Відомі пасічники з Підгородненської громади Дніпропетровщини - родина Барабанів - допомагають своєму крилатому війську збирати мед і розповідають у соцмережах про  бджолиний устрій своєї пасіки.

Так, 1 травня, у День праці, Natali Baraban зазначила, що бджілки неймовірно схожі на нас, українців, які люблять роботу і  готові щедро ділитися плодами праці. Дивлячись на невгамовне "військо" комах, ніби переселяєшся до їх дзижчатої родини і відчуваєш гордість за працьовиту націю і чарівних трудівниць.

Наталя Барабан розповіла, що саме бджолярі стають свідками природньої, солодкої бджолиної магії.

"Процес вироблення меду, який заповнить стільник , починається коли бджола ковтає нектар. Насправді , вона його не їсть , принаймні, солодка закуска не потрапляє до шлунку у традиційному розумінні.  Вона зберігає нектар у своєму медовому шлуночку, де він змішується з різними ферментами. Коли мед вже в стільниках , бджілки трудяться далі - випаровують зайву вологу , щоб нектар перевтілився в корисний мед", - уточнила пасічниця.

Вона вважає, що бджолиний шум є справжнім життям. У ньому і швидкоплинність часу, і невтомний труд, і краса рідної природи, і діжка меду.
Такої думки і композитор DASP, який під час освоєння професії бджоляра написав музику, яку назвав «Звук життя – шум життя». Це суміш експериментальної та електронної музики, яка насичена звуками з вулика, які автор записав особисто.

«Я витратив багато часу на пошук та запис відповідних звуків з вулика, щоб включити їх у мікс цього треку. На деяких етапах виникає відчуття, що бджоли самі оркеструють та підтримують музичний темп треку», - пояснив автор.

Тут  https://www.youtube.com/watch?v=9jsdhVuDZkU&ab_channel=YouTubeViewers - його мистецький витвір разом з бджолами.

А втім, пані Наталя, яка опікується разом з чоловіком своєю пасікою, не має часу слухати зарубіжного композитора.  Бо кожного дня біля доглянутих вуликів відчуває рідну бджолину музику. І хай вона буде безперервною!

 

Бджолярство Пiдгородного

Пасіка День за Днем

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ