Дніпропетровщина стала благодатною територією проживання фазанів, куріпок, зайців, куниць, козуль, кабанів і лосів

Марина Бабич 27.03.2024 666
Дніпропетровщина стала благодатною територією проживання фазанів, куріпок, зайців, куниць, козуль, кабанів і  лосів

Згідно з обліком за минулий рік, в Дніпропетровській області гніздилося 135 тисяч птахів. Наразі їх кількість зросла до 143 тисяч. В лісових хащах мешкало 102 тисячі звірів, тепер - понад 117 тисяч особин. Повідомив Східний лісовий офіс.
Лісівники зазначають, що війна стала поштовхом для зміни середовища існування тварин та птахів. Вони тікають від ворожих вибухів та обстрілів, щоб убезпечити себе, і використовують Дніпропетровщину, як буферну зону. 

Точну кількість вимушених "емігрантів" встановити неможливо, доки триває війна, - кажуть провідні спеціалісти з лісокористування. Адже Дніпропетровщина є прифронтовим регіоном, і частина територій з міркувань безпеки лісівниками не обстежувалася. Втім, там де це можливо, фахівці виявили зростання популяцій фазанів, куріпок, русаків, лисиць, вовків, козуль, кабанів і навіть лосів.
Приміром, у мисливських угіддях на територіях Новомосковської та Петриківської філій Східного лісового офісу нараховано 527 фазанів, 250 сірих куріпок, понад тисячу хутрових тварин, здебільшого це зайці - русаки (966 особин).
Копитних станом на лютий збільшилося на понад 2 тисячі голів.
У Дніпровському районі (колишному Царичанському)  були помічені навіть двоє лосів, які не є характерним видом для Січеславщини. В угіддях Петриківської та Новомосковської філій Східного лісового офісу нараховано 239 козуль та 116 кабанів.

Вся ця різноманітна флора і фауна визнала благодатною для себе  природу Дніпропетровщини, де з кожними роком намічають нові території для насаджень лісів. Тільки цього року мають засадити сосною та ялиною 1027 га.

Крім насаджень своїх лісів, Україна допомагає розширювати зелені площі і європейським  лісництвам. Так, ДП "Ліси України" кілька днів тому підписало угоду зі Словаччиною про експорт 110 тисяч сіянців сосни та ялини з закритою кореневою системою.

 

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ