ФЕРМЕРИ З ДНІПРА РОЗПОЧАЛИ І НАРОЩУЮТЬ ВИРОБНИЦТВО БАТАТУ

За матеріалами інтернет-видань 24.08.2024 128

 

24 серпня 2024 року

 

Фермери з Дніпра Данило та Олександр — одні з перших в Україні, хто почав вирощувати батат у промислових масштабах. Батат — досить вибаглива культура, яка потребує уваги і значних вкладень, проте наполегливість та знання дозволили фермерам розширити площі та наростити виробництво.

Про це AgroPortal.ua розповів співзасновник виробництва Данило Мормуль.

«Ми давно хотіли створити щось самостійно, особливо нас приваблювала ідея суперфуду, адже він часто залишається недооціненим або ж навіть невідомим для споживачів. Зупинили свій вибір на бататі через його смак та корисні властивості», — розповів Данило Мормуль.

За його словами, технологічно батат — досить складна культура. Це теплолюбна рослина, природний клімат якої різниться з українським. Ключовими є волога та тепло. Тому батат, як правило, вирощують на грядах, застосовуючи крапельне зрошування, і вкривають плівкою.

До речі, цьогорічна спека пішла овочу на користь, адже тепло та постійний полив — сприятливе середовище для його вирощування.


Єлизавета Котенко, AgroPortal.ua

 

Зробити найзатратніший овоч доступним: як фермери вирощують і популяризують батат

  • На Дніпропетровщині збирають 10 т/га батату

    Виростити батат непросто, але фермери з Дніпра взялися за цю справу і отримують непогані результати. Витрати на вирощування одного гектара батату однозначно вищі за інші овочеві культури, до того ж він потребує дбайливого та копіткого ставлення

  • Фермери з Дніпра Данило та Олександр стали одними з перших в Україні, хто почав вирощувати батат у промислових масштабах. Вони зазначають, що спочатку стикнулися з багатьма труднощами, адже батат — досить вибаглива культура. Однак завдяки наполегливості та отриманим знанням їм вдалося наростити виробництво та розширити площі.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ