«Історична зустріч» у Рамштайні 40 союзників України

За матеріалами інтернет-видань 27.04.2022 703
База ВПС США в Рамштайні стала місцем зустрічі міністрів оборони 40 країн, які підтримують України у боротьбі проти агресії Росії

На базі Військово-повітряних сил  США в Рамштайні (Нічеччина) 26 квітня відбулася  зустріч міністрів оборони 40 країн, які підтримують Україну у боротьбі проти агресії росії, за повідомленнями українських ЗМІ. Від 26 квітня бере початк нова міжнародна коаліція союзників України. Міністр оборони США Ллойд Остін, який відкрив зустріч, назвав її "історичною".

У Рамштайні обговорили координацію  дій для надання військової допомоги Україні на безпосередні обронні потреби та в майбутньому. Зустріч, за словами Остіна, започаткувала роботу контактної групи, до якої увійдуть представники не лише країн-членів НАТО, а й низки інших держав, які приєдналися, - наприклад, Японії та Ізраїлю. Контактна група координуватиме зусилля країн-партнерів на щомісячних зустрічах, додав глава Пентагону.

Після завершення зустрічі Остін назвав її конструктивною та відзначив додаткові кроки для підтримки України з боку Великобританії та Канади. Однак основний фокус уваги був прикутий до іншої країни-учасниці зустрічі. Формально господарем та організатором зустрічі були США, але вибір німецького Рамштайна як місця зустрічі був, імовірно, не випадковий. Багато оглядачів у Німеччині та за її межами звертали увагу, що це мало посилити і без того значний міжнародний тиск на уряд ФРН, аби переконати його дозволити постачання важких озброєнь Україні. І це сталося - керівництво в Берліні змінило свою позицію.

На зустрічі 26 квітня міністерка оборони ФРН Крістіне Ламбрехт (Christine Lambrecht) поширила письмову заяву, згідно з якою німецький уряд поставить Україні 50 самохідних зенітних установок "Гепард".  Ламбрехт також підтвердила намір уряду Німеччини фінансувати так звані "кругові поставки". Схема передбачає, що країни Східної Європи будуть відправляти Україні військову техніку радянського зразка зі своїх запасів, а Німеччина зобов'язується заповнити дефіцит таких озброєнь за свій рахунок.

Самохідні зенітні установки Гепард

Самохідні зенітні установки "Гепард"

Крім цього, Бундесвер має намір навчати на території ФРН українських військових поводженню із західними зразками техніки, включаючи не лише "Гепарди", а й, наприклад, самохідні гаубиці PzH2000, які планують поставити в Україну Нідерланди. "Адже ми всі знаємо, що в цьому військовому конфлікті значущим фактором є артилерія", - додала Ламбрехт. Глава міноборони ФРН визнала, що у зв'язку з питанням поставок важких озброєнь "минулими тижнями висловлювалася критика на адресу Німеччини", але, на її думку, обсяги допомоги, яка надається, говорять, шо підтримка України Німеччиною є суттєвою.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ