КЕШБЕК ПО-УКРАЇНСЬКИ

За матеріалами інтернет-видань 10.10.2024 42

Сергій Фурса, економіст.

Захист вітчизняного виробника запровадженням кешбеку за купівлю української продукції — чистої води популізм. Це ніяк не вплине на споживацьку активність. Просто якщо українці раніше купували вітчизняні товари просто так, то тепер будуть отримувати за це винагороду. Людям приємно. Владі — рейтинг, те-се…

Насправді захистом українського виробника мало б стати урівнювання його у правилах торгівлі з китайським. Зараз вони у зовсім різних умовах: учасники нашого внутрішнього ринку сплачують податки, а китайські — ні. Йдеться про посилки через китайські сервіси, де обсяги продажів уже вимірюються мільярдами «українських» доларів, які швиденько пливуть у зміцнення економіки Піднебесної. Враховуючи те, що китайський уряд у рамках своєї стратегії захоплення світу експортом активно субсидує доставку по всьому світу, зокрема і в Україну, то загроза і для вітчизняного ринку, і для вітчизняного виробника цілком очевидна. Але ж нам такі посилки не можна оподатковувати. Ні-ні! Адже це рейтинги.

Кешбек дарувати людям приємніше, ніж підвищувати ціни оподаткуванням китайської продукції і цим реально підтримати українського виробника. Хоча саме популізм зрештою і призводить до катастроф.

Кешбек (від англ. cashback або амер. cash back — повернення готівки) — миттєве або відстрочене повернення частини коштів покупцю (у грошовій чи негрошовій формі), витрачених на оплату товарів або послуг, з метою підвищення обсягів продажів.

                                                             (Всеукраїнька газета "СІЛЬСЬКІ ВІСТІ")

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ