ХЛІБ БУВ І ЗАЛИШАЄТЬСЯ ВСЬОМУ ГОЛОВОЮ

За матеріалами інтернет-видань 12.08.2023 276

Попри експортну кризу, українські фермери не відмовляються від озимих культур і готуються до нової посівної

pshenytsia-pole

Жнива добігають кінця, відтак українські аграрії розпочали активно готуватись до посіву озимих культур, пише agronews.ua..

Експортна криза змусила багатьох фермерів України зіштовхнутися з певними складнощами у реалізації збіжжя. Однак, на думку експертів, до середини жовтня ціни на пшеницю на світовому ринку зростуть щонайменше на 25-30%.

Попри побоювання деяких аграріїв, вирощувати зернові культури в Україні буде досить вигідно ще досить довго. До того ж саме озима пшениця досі залишається головною зерновою культурою України.

Однак щороку зміни клімату та непередбачувані погодні катаклізми готують озимим зерновим культурам нові випробовування. Тому для українських фермерів сьогодні надважливо використати якомога більше сучасних засобів захисту рослин, аби отримати в майбутньому максимальний прибуток.

Складові великого врожаю

Якісне насіння – це аж ніяк не гарантія стовідсоткового успіху, хоча і доволі важлива складова гарного врожаю.  Все інше можна вирішити за допомогою додаткових чинників. Зокрема підготовки ґрунту та якісної обробки насіння зернових перед посівом. Від цього залежить те, наскільки великим і якісним буде майбутній врожай.

На ранніх етапах розвитку озимі зернові потребують активного захисту коренів. Це основний фактор, без якого можна втратити до 65% майбутнього врожаю, кажуть експерти.

Зазвичай щоб уникнути цих карколомних втрат аграрії працюють на випередження – використовують якісний протруйник для всіх культур: зернових (пшениці, ячменю), сої, гороху, соняшнику.

Ці сучасні препарати дозволяють захистити насіння посів протягом їх росту та розвитку від небажаних шкідників та непередбачуваних хвороб, що можуть бути у самому ґрунті.

Протруйники захищають сходи і молоді паростки на початку вегетаційного періоду від листогризучих шкідників. Вони ж допомагають стимулювати ріст і розвиток рослин.

Приємний бонус – всі якісні протруйники мають тривалий термін дії, відтак майбутній урожай надовго отримає потрібний захист. І якість у даному випадку згадується не випадково – це не просто слово, а величезні гроші, які може втратити фермер.

Сьогодні багато фірм та приватних осіб займаються реалізацією протруйників. Іноді їх ціни приємно вражають. Нажаль, тільки ціни. Результати застосування таких неперевірених речовин з яскравими етикетками та багатообіцяючими назвами можуть вразити дуже прикро вже за кілька тижнів.

Протруйник – це не той товар, на якому варто економити.

Від якості препаратів залежить чи отримають аграрії бажаний врожай, чи поле доведеться пересівати. Скільки грошей можуть втратити фермери від такої «економії» важко уявити. Тому купувати препарати бажано завжди у перевірених фірм чи організацій, які мають всі необхідні сертифікати, аби перевірити якість та походження товару.

У інтернет-магазині КропАгро можна придбати саме такі протруйники – офіційну продукцію відомих, перевірених часом та самими фермерами виробників. Купувати у офіційному магазині це вдвічі вигідно – зазвичай оптові партії коштують набагато дешевше.

Інший фактор, з яким доведеться боротися всім фермерам – бур’яни. Благо, сучасна наука подбала і про цей аспект сільськогосподарської справи. Гербіциди! Це вже не просто речовина, яка ефективно справляється з великою кількістю бур’янів на полі. Завдяки постійному вдосконаленню, тепер гербіциди здатні ще й  акумулювати воду і чимало поживних речовин, які містяться в ґрунті.

Сучасні гербіциди – це вже не просто «хімія»

Сучасні гербіциди важко назвати просто «хімією». Ці препарати дієво допомагають озимим культурам протистояти небажаним рослинам на полі. Вони можуть не тільки знищити всі бур’яни, а й успішно боротися з небажаними рослинами якогось певного виду.    

В інтернет-магазині «КропАгро» присутній великий асортимент агрохімічних засобів широкого спектру застосування. Всі хімічні речовини мають сертифікат!  

Для озимих зернових культур особливо актуальні гербіциди, орієнтовані на певний час застосування: передпосівні, досходові, чи післясходові.  

Зрештою, які саме гербіциди обрати, кожен фермер вирішує сам. За потреби не варто відмовлятися від порад посвідчених продавців. Але не варто і зволікати з рішенням – час, він як і якість, має власну ціну.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ