Навіщо путін змінив міністра оборони? До речі, слідом за поверненням Мішустіна на посаду прем»єр-міністра

За матеріалами інтернет-видань 13.05.2024 364

 

 13 травня 2024 року

Призначення Андрія Бєлоусова на посаду міністра оборони росії — це спроби володимира путіна створити повні економічні умови для тривалої війни. Путін рухається до мобілізації російської економіки та оборонно-промислової бази, щоби затягнути війну в Україні та, можливо, підготуватися до майбутньої конфронтації з НАТО.

Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Лідер росії володимир путін 12 травня звільнив сергія шойгу з посади міністра оборони росії, перевівши на посаду секретаря ради безпеки замість миколи патрушева. Як зазначається на офіційній сторінці ради федерації рф у Telegram, путін запропонував призначити новим міністром оборони рф андрія бєлоусова.

ISW пише, що ці перестановки "переконливо свідчать" про те, що путін робить значні кроки щодо мобілізації російської економіки та оборонно-промислової бази (DIB) для підтримки тривалої війни в Україні та, можливо, підготовки до майбутньої конфронтації з НАТО.

"Призначення Бєлоусова на посаду міністра оборони росії є значним кроком у спробах путіна створити повні економічні умови для тривалої війни. Бєлоусов не має військового досвіду та є економістом за фахом — він обіймав посаду міністра економічного розвитку росії з 2012 по 2013 роки, після чого працював у сфері економічного аналізу та прогнозування між 1981 і 2006 роками", — пише Інститут.

Відсутність у бєлоусова військового досвіду не є незвичним для росії, додають в ISW — шойгу також не мав достатньо такого досвіду.

Декілька російських джерел стверджують, що путін серйозно стурбований рівнем корупції та нецільовим використанням коштів у військовій галузі, конфліктами між військовими та російським військово-промисловим комплексом, а також тим, що міноборони рф сприймають як неефективне.

Один російський посадовець анонімно розповів російському опозиційному виданню "Важные истории", що на новій посаді андрій Бєлоусов працюватиме над компетентною організацією робочих і логістичних процесів, забезпеченням необхідного виробництва та постачань, орієнтацією економіки на війну і буде вичавлювати з оборонної промисловості технологічний максимум».

Путін, ймовірно, хоче, щоби Бєлоусов використав свій досвід на посаді в уряді, щоб зв’язати федеральну економічну політику з програмою Міноборони Росії, тим самим повніше мобілізуючи російський ОПК на більше і надовше, інтегруючи його з внутрішньою економічною політикою. Це свідчить про те, що кремль продовжує готуватися до тривалої війни в Україні

Раніше, 10 травня, путін підписав указ про призначення михайла мішустіна прем'єр-міністром росії. Той буде головою уряду вже вдруге поспіль з 2020 року.

7 травня очільник кремля володимир путін взяв участь у “інавгурації” та склав присягу “президента”. У Міністерстві закордонних справ України не бачать підстав для визнання володимира путіна демократично обраним і легітимним президентом росії. Як заявив Верховний представник ЄС Жозеп Боррель, вибори у рф не були ані вільними, ані справедливими. Раніше резолюції ПАРЄ та Європарламенту підтвердили неправочинність проведення "виборів" на ТОТ України, їх недемократичний характер на території рф та фактично заперечують легітимність їх результатів.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ