Очільники громад Січеславщини, що поцупили 17 т борошна гуманітарки, досі не названі

Григорій Давиденко 17.12.2022 387

     Шокуюча для часів війни новина про мародерство, вчинене головами громад Дніпропетровщини, прозвучала ще 20 жовтня. Виявилася вкрай ганебна річ: крали вони борошно, передбачене переселенцям, інвалідам, пенсіонерам, родинам військовослужбовців ЗСУ їхніх громад! До того ж завзято цупили не якимись там пакетами чи мішками, а десятками тонн! На офіційній сторінці в ФБ ДБР повідомило тоді:

    "Державне бюро розслідувань продовжує боротися із корупційними злочинами чиновників, які навіть під час війни намагаються нечесно нажитися завдяки службовому становищу.

Одну із нахабних схем із продажу гуманітарної допомоги працівники ДБР блокували у Дніпропетровській області.

Майже 130 тонн борошна прибуло на одну із залізничних станцій Дніпропетровщини, звідки у вигляді гумдопомоги його почали розвозити місцевим територіальним громадам.

      Проте деякі керівники цих територіальних громад вирішили не везти гуманітарну допомогу людям, а продати борошно через підставних осіб за цінами, нижче ринкових.

ДБР зафіксувало, як 17 тонн борошна з вагонів завантажили у вантажні автомобілі, після чого його намагалися вивезти для подальшої реалізації, без жодних дозвільних документів.

      ДБР завадило реалізувати цю схему, і наразі зібрані матеріали скеровані до ГУНП в Дніпропетровській області, аби притягти до відповідальності всіх, хто причетний до розпродажу гуманітарної допомоги. Невідкладні слідчі дії тривають".

    Однак досі правоохоронці так і не повідомили, які саме керівники громад були спіймані на гарячому вчинку. На запити "Фермера Придніпров'я" ні теруправління ДБР Полтавської області, яке опікується і Дніпропетровщиною, ні Нацполіція області нічого конкретного не повідомили, пославшись на "таємницю досудового розслідування, передбачену законом". У цій справі все йде тихо, як і в недавньому матеріалі "Фермера Придніпров'я" "ПОЖЕЖА В ДИСПАНСЕРІ ЦІННОЇ КАДРИ". Тоді підозрювану в крадіжці десятків мільйонів державних гривень очільницю "Криворізького протитуберкульозного диспансера" Наталію Гранкіну назвали не правоохоронці, а громадські розслідувачі.

      У справі з борошняними злодюгами те ж саме, чомусь охоронці прав людей не поспішають оголосити підозру нікому з липких на руку головам громад. По-народному кажучи, ні кують, ні мелять, і поки нічого не печуть із борошна, зібраного милосердними людьми для стражденних українців. А дарма. Для початку годилося хоча б відсторонити цих хапуг від керівництва громадами, подальшого розподілу гуманітарної допомоги. Адже якщо "нахабна схема крадіжки гуманітарного борошна" ліквідована, то де гарантія, що ці "спритники" не сотворили подібне і з хлібом, курятиною і т. п.?

     Країна має знати своїх "героїв"-крохоборів. Вочевидь, і далі представляти свої громади вони не мають ніякісінького морального права. Вони зцибрили в людей набагато більше, ніж не спечені паляниці. Ці лжеголови заграбастали людей віру у місцеву владу своєї каденції, а самі в себе - власне колись, можливо, чесне ім'я. Ставши відтепер не  грошовими, як янукович, а борошняними торбохватами... Навіть важко уявити, як вони згодом дивитимуться своїм землякам, бійцям передової війни, у вічі. І що ті їм скажуть?


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ