Один з головних запитів аграріїв щодо вибору сортів та гібридів - посухостійкість
Рослини озимої пшениці у ТОВ «Ольга» з Вінниччини перебувають у фазі трьох листків, частково починають кущитися, тому є сподівання на хороший врожай. Однак стосовно вологи, ситуація все ж складна.
Про це розповів керівник господарства Андрій Ковальчук . Пише Kurkul.com.
«У нашій зоні для озимих культур вологи може вистачити, але максимальна глибина зволоження — близько 80 см. Для ярих культур ця кількість критично мала, бо для нормального розвитку ярих культур потрібно близько 1,5-2 м. Якщо влітку повториться торішня спекотна погода, може статися справжня катастрофа», — переконаний фермер.
Щодо підживлення пшениці — то тут планують провести обробку, коли культура перейде у фазу активної вегетації.
За словами менеджера з розвитку категорії насіння компанії Vitagro Partner Василя Жмури, саме посухостійкість — один з головних запитів аграріїв щодо вибору сортів та гібридів останнім часом. Однак експерт наголошує на не менш важливих критеріях при виборі, таких як: попередник посіву, кількість вологи, що залишається після збору попередника та підготовки ґрунту до наступного посіву, рекомендовані строки посіву того чи іншого сорту.
«У багатьох випадках високоінтенсивні сорти горять у період наливу, особливо часто такі випадки спостерігалися на Півдні, в Центрі та на Сході нашої країни. Наша компанія має у своєму портфелі ультраранній сорт озимої пшениці Авеню, який з легкістю долає такі виклики, адже має можливість сформувати високий та якісний урожай на зимових запасах вологи, а ще маємо в портфелі два сорти озимого ячменю, які також посухостійкі та урожайні», — розповів експерт.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я