Правильний старт сої

За матеріалами інтернет-видань 04.05.2025 124
Правильний старт сої
Перші фази розвитку сої — від утворення сім'ядолей до появи другого трійчастого листка — є критичними для закладання майбутнього врожаю. Пише Агрінос Україна.
Зазначається, що саме в цей період рослини поступово переходять на живлення через кореневу систему та продукти фотосинтезу. Відбувається активне укорінення та закладаються репродуктивні органи — основа для формування стручків і зерна.
Надзвичайно важливу роль на цьому етапі відіграють азотофіксуючі бактерії, що утворюють бульбочки на коренях сої. Їх ефективність напряму впливає на здатність культури самостійно забезпечувати себе азотом — елементом, критично важливим для росту та врожайності.
Як підтримати роботу азотфіксуючих бактерій?
Ключовим елементом є молібден — мікроелемент, який відіграє ключову роль у роботі бульбочкових бактерій. Також він бере активну участь у формуванні здорової кореневої системи сої та є головним чинником достатньої азотфіксації рослинами.
Для утворення 1 тонни врожаю соя потребує близько 6–7 г молібдену. Відповідно, на планову врожайність у 4 т/га культура має засвоїти до 25 г молібдену, враховуючи природні запаси у ґрунті. У ході обробки насіння та листових підживлень соя має отримати 10-15 г молібдену із мінеральних добрив.
Дефіцит молібдену призводить до погіршення азотфіксації, відставання в рості та значної втрати потенційного врожаю!
Плануючи систему живлення сої, обов'язково передбачте застосування Молібдену — це один із ключових елементів для досягнення високої врожайності!
 
 
Теги: AGROОТГ
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ