Природний релакс краще отримувати у Мавринському лісорозсаднику Новомосковщини

За матеріалами інтернет-видань 03.09.2023 288
Природний релакс  краще отримувати у Мавринському лісорозсаднику Новомосковщини

У «Новомосковському лісовому господарстві» функціонує Мавринський лісорозсадник. Він є  найбільшим лісорозсадником Східного лісового офісу -  лісів Дніпропетровщини, Запоріжжя, Донеччини та Луганщини.
Зазначається, що у лісорозсаднику на площі 103 га вирощують у середньому 70 видів як декоративних, так і лісоутворюючих порід. Від сіянця до невеличкого саджанця минає щонайменше три роки.
Лісівники кажуть, що  кількість видів рослин, які вирощують, щороку змінюється. Наразі тут  культивуються 10 видів туй, кілька видів ялівцю. Є й декоративні квітучі чагарники: вейгели, дейції, гібіскуси тощо.

  • Найпопулярнішим лишається скельний ялівець, високоростучий, до чотирьох метрів заввишки. Також туя «Смарагд», сосна кримська.
  • А найменш популярна декоративна рослина у розсаднику – модрина. Це пов’язують з тим, що вона скидає хвою на зиму. Хоча сама по собі рослина дуже гарна і має шишки, схожі на маленькі троянди.

На думку фахівців, у нашому кліматі ялівець витривалий, він посухостійкий, не такий вимогливий до ґрунту. А туя – примхлива, любить вологу й плодючу землю, любить дощування. На солоних ґрунтах ялинка й туя не виживають, а ялівець і сосна – чудово ростуть.
Сосна вважається однією з найбільш швидкорослих порід: на рік у ґрунті вона може давати до пів метра та навіть до метра приросту. У горщику, звичайно, менше.

До Мавринського розсадника звертаються за консультаціями і вибором рослин представники громад, підприємств і  власники садиб. Зрештою, у ньому не просто знаходять для себе роботу з вічнозеленими красунями, тут отримують серед природної краси могутній релакс, який не зрівняється ні з якими відвідинами СПА-салонів.
 

Східний лісовий офіс

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ