ПРО «МРІЮ», ЯКА ЗАВЕРШУЄ ЗБИРАТИ УРОЖАЙ І МРІЄ ПРО ПЕРЕМОГУ

За матеріалами інтернет-видань 21.08.2023 219

 

Добігає кінця жнивна кампанія 2023 року.  І хоча опади та висока вологість збіжжя загальмували косовицю у середньому на два тижні, на сьогодні переважна більшість  провідних господарств Межівської громади завершили косовицю!  У решти  – вона підходить до завершення.

Наразі  виробники  Межівської СТГ зібрали понад  90 % посівних площ ранніх зернових. А це понад 10 000 гектарів!

(Нагадаємо, що за інформацією  управління економіки Межівської СТГ – на полях громади до збирання підлягало понад 12,5 тис. га ранніх зернових. З них: біля 12 тис. га озимої пшениці та понад 500 га озимого і ярого ячменю. Крім того – понад 1866 га озимого ріпаку).

Середня врожайність озимої пшениці сягнула 41,0 ц/га, озимого ячменю (зібрано 100 %) – 33,3ц/га, озимого ріпаку (зібрано 100 %).

Вчасно та без втрат завершили жнивну кампанію і в ПСП «Мрія» с. Антонівське (директор Крупа О. А.).

Хоча озимий клин цього року був чималенький (та, зрештою, як і завжди) – понад 1000 гектар: озима пшениця, ячмінь, ріпак.

 Роздайбіда Юрій Васильович,  Опришко Олександр Євгенович

Керівник господарства відзначає, що валовий збір зерна у «Мрії» цього року склав 3500 тонн, що на 300 тонн більше, аніж у минулому році. Цифра вагома, що й говорити…

 Качеровський Юрій Йосипович, Скалій Михайло Григорович.

 – Так – опади, так – вологість збіжжя, ці та інші чинники трішки затягли жнивну кампанію, – говорить Олександр Андрійович, – Але нічого катастрофічного, робочий процес… А при належній організації виробництва всі проблемні питання можна вирішити.

«Мрія» включалась у косовицю тільки-но дозволяла погода – завдяки потужному комбайновому парку господарства. Цього року на жнивах працювали 4 екіпажі. У такий складний рік жодна одинця техніки не стала «зайвою».

Злагоджено та оперативно спрацювали і працівники механізованого току.

 Багато років господарство мало надійних, прозорих партнерів у питанні реалізації врожаю. Війна, тероризм окупантів щодо експорту українського збіжжя – ускладнили це питання…

– Та що там… Ціни сьогодні просто немає. І це не секрет, – відзначає Крупа і продовжує. – Але  ніхто не відміняв наші зобов’язання: податки, заробітну плату трудівникам, розрахунок з пайовиками та й посівна кампанія під врожай наступного року вже не за горами (насіння, паливо, добрива).  Все це потребує ресурсу.

Бригадир Павло Васильович Сосєдкін, Моргун Олександр Анатолійович, Шачанін Володимир Миколайович

Незважаючи на воєнний стан, надскладні умови ведення аграрного бізнесу – саме розрахунок з пайовиками Олександр Андрійович вважає наріжним питанням діяльності кожного виробника. «Це – основа партнерських, договірних відносин з орендодавцями», – підкреслює він.  На підтвердження цих слів  знаємо, що «Мрія» стабільно сплачує пайщикам 12% від грошової оцінки землі. Так буде і цього року.

Єльменов Олександр Іванович,  Москвита Сергій Володимирович,  Ковальов Олександр Іванович

– Українські аграрії завжди були відповідальними і працелюбними. І запевняю вас – ми обов’язково вистоїмо! Продовольча безпека, безумовно, одне з ключових питань,  але сьогодні у першу чергу вся увага та всебічна допомога має бути нашим захисникам, нашим воїнам. Героям, завдяки яким ми маємо можливість господарювати на своїй землі, вирощувати хліб.

Ми всі, звичайно «МРІємо» про ПЕРЕМОГУ, про мир… Це – найголовніше! І ось коли ми виженемо окупанта з рідної землі, повірте, український селянин знайде у собі сили для власного розвитку, а значить і розвитку України!    

"Межівський меридіан"

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ