Програма U-LEAD для органів місцевого самоврядування стала надійною опорою у пошуку ефективних рішень

За матеріалами інтернет-видань 04.04.2024 329

У регіональному офісі «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області відбулася зустріч з керівниками громад регіону. У ході зустрічі були презентовані результати співпраці U-LEAD з місцевим самоврядуванням 2022-2023 роках та окреслені плани на 2024 рік. Керівники громад мали змогу обговорити проблеми та виклики, з якими стикнулися під час воєнного стану.

Керівниця регіонального офісу Олена Тертишна, зокрема, зазначила, що  впродовж 2022-2023 років 99 команд громад Дніпропетровщини взяли участь у 14 навчальних ініціативах «Кроки для спеціалістів».  13 команд від ОМС регіону вибороли участь у дев’яти програмах підтримки - мережах з обміну досвідом. У конкурсних відборах до п'яти «мереж» та семи «Кроків для спеціалістів», що стартували у 2024 році, також є команди громад регіону.

"Така активність і наполегливість – це не лише ознака лідерства, це свідоме рішення очільників ОМС  впливати на розвиток громад шляхом розвитку персоналу. І саме такий підхід дозволяє максимально швидко реагувати на складні виклики часу", - підкреслила Олена Тертишна.

У форматі «Вільний мікрофон» учасники озвучили чимало питань, які стосувалися життєдіяльності громад та забезпечення надання послуг на належному рівні. Зокрема, йшлося про оплату праці працівників ОМС, поводження з твердими побутовими відходами та землями захисних лісосмуг в громадах, прийняті зміні до Формули розрахунку освітньої субвенції, запровадження комплексних програм підтримки ветеранів з бюджетів громад, тощо.
Як розповів радник з питань муніципальних послуг та відновлення В’ячеслав Невінчаний, за результатами обговорення сформовано ряд пропозицій щодо внесення змін до чинного законодавства та звернення до центральних органів влади щодо перегляду норм оплати праці працівників ОМС, перегляду вимог та специфікацій за окремими пакетами в частині надання реабілітаційних послуг.
Також керівники громад обговорили з експертами виклики щодо формування фінансового ресурсу для забезпечення медичних послуг під час затвердження місцевих бюджетів, а саме виставлення НСЗУ додатковий вимог за пакетами медичних послуг на наступний плановий рік після затвердження ОМС свої бюджетів.
Також у ході обговорення вдалося напрацювати механізми взаємодії між громадами у питаннях управління ТПВ та надання медичних послуг сільському населенню.
На думку Наталії Коваленко, голови Петриківської громади, Програма U-LEAD стала для органів місцевого самоврядування тією платформою, де відкрито можна не тільки обговорити усі проблеми громад, але й знайти відповідне рішення.
 

 

ULEAD з Європою в Дніпропетровській області

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ