Розсіл на похмілля

Марина Бабич 29.12.2021 337

На свята жоден з нас не впевнений у дотриманні міри спиртних напоїв. Бо де гучне гуляння, там зазвичай за веселощами втрачається контроль споживання алкоголю. І на ранок вірними нам супутниками стають головний біль, сухість у роті, втома. Неприємні відчуття звуться похміллям. Його українці здавна лікували молоком, розсолом або сирим яйцем.

Чи справді розсіл допоможе позбутися похмілля? Пояснення знаходимо на сайті МОЗ.

Як зазначають фахівці, алкоголь негативно впливає на роботу нервової системи і  токсично діє на травлення та роботу серця. За статистикою, щороку 3 млн. людей гинуть від алкоголю.

В основному похмілля  виникає через зневоднення організму. Алкоголь діє як сильний сечогінний засіб. Тому часто  бігаємо до туалету, коли споживаємо алкогольні напої. Під час сну процес виведення алкоголю з організму, а з ним і води, не зупиняється. А разом із зневодненням виводяться і корисні мінерали – електроліти. Тому вранці людина відчуває сильну сухість у роті, головний біль та втому. Також спрагу викликає підвищення рівня цукру в крові через вживання алкогольних напоїв.

Щоб уникнути зневоднення організму після вживання алкоголю, варто споживати велику кількість питної води. Це допоможе зменшити інтоксикацію організму.

Щодо розповсюдженої думки, що розсіл допоможе відновити самопочуття, то наукове дослідження показало: вживання розсолу суттєво не змінює рівень електролітів.

До того ж, надмірне та часте споживання розсолу шкодить здоров’ю. Через надмір солі в розчині. Споживання його у великій кількості призводить до набряків, здуття живота, печії. Розсіл протипоказаний людям з високим артеріальним тиском і тим, хто має захворювання шлунково-кишкового тракту.

Медики рекомендують взагалі не вживати алкогольні напої, аби попередити похмілля.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ