Що слід негайно зробити для оборони Бахмуту, - Юрій Бутусов

За матеріалами інтернет-видань 07.03.2023 584
Російська пропаганда намагалась дискредитувати захисників Бахмута,  підірвавши їхній моральний дух. Новости :section-UKR.NET.
    Учора, 6 березня, Ставка Верховного головнокомандувача вирішила продовжити оборону Бахмута. Серед учасників Ставки були генерали, які керували обороною Дебальцевого, тобто, як ми впевнені, вони зробили висновки з того гіркого досвіду, і їхні рішення щодо оборони Бахмута будуть повністю відповідати реальній обстановці. Бо треба ж навчатись на власних помилках, чи не так?
    Тому, виходячи з рішення Ставки, очікую:
    1. До Бахмута прибуде хтось із генералів чи полковників для розгортання командного пункту, з метою єдиного управління усіма військами у місті виходячи з реальної обстановки, а не паперової карти десь у поважних штабах. Бо питання швидкості рішень та взаємодії у такій складній обстановці є ключовим. Війська мають тримати позиції, які реально дозволяють завдавати втрати ворогу, це по карті ніхто не побачить. Управління по карті поза межами міста в таких умовах і без урахування реальної бойової чисельності військ - це безвідповідально.
    2. Командування у місті має забезпечити єдину ситуаційну обізнаність для усіх підрозділів, щоб розуміти у такій складній обстановці, де позиції своїх та ворожих військ, які зони у місті під прострілом з висот та вулиць, які контролює противник. Має бути зв'язок між усіма підрозділами, взаємодія - це головне, щоб уникнути вогню по своїх у таких умовах. Якщо цього не зробити - будуть невиправдані втрати.
    3. Наступ з півночі на охоплення міста має бути зупинений, це можливо зробити виключно за рахунок застосування боєздатних резервів. Тобто не посилати когось кудись на точку на карті, як це було у Дебальцевому, а особисто проконтролювати розгортання, допомогти заритися, організувати цілодобову розвідку. На південь від Бахмуту це вдалося організувати, там фронт тримається.
    4. Надати боєприпаси для ураження хоча б групових цілей.
    5. Інженерна техніка має забезпечити доступність кількох шляхів сполучення, до яких ще не дійшов ворог, оскільки основна траса прострілюється. А по полях колісна техніка сама не проїде.
    6. Уся бойова техніка у місті має бути забезпечена запасними частинами, мають бути створені мобільні ремонтні підрозділи, які допоможуть перевірці боєздатності техніки, оскільки в умовах охоплення ворогом ніхто возитися з технікою не буде, і часу чекати на підвоз запчастин теж не буде. Не повторюймо помилки Дебальцевого, коли через безвіповідальність командування, через незначні несправності та технічну неготовність довелося кидати значну кількість техніки.
    7. У складній бойовій обстановці військовослужбовцям не треба заспокійливі гарні новини, мотивація у наших солдат достатня. Потрібна правда про обстановку, реалістичні завдання, особиста присутність командирів, відповідальність за життя людей, яка має визначатися у постійному інформуванні та постійних чітких наказах.
    Юрій Бутусов, військовий експерт, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ