СЬОГОДНІ 14 ЛЮТОГО У ДНІПРІ ЗАФІКСОВАНО НОВИЙ ТЕМПЕРАТУРНИЙ РЕКОРД

Микола Ясень 14.02.2024 308

My SweetWay - Народні прикмети, пов'язані з бджолами. Якщо взимку з дахів  будинків звисає сніг - буде багато роїв. Якщо бджоли, що зимують на волі,  вилітають з вулика - в лютому не

   Мої сусіди ну просто вгадали з погожим днем середи 14 лютого: сьогодні вперше не тільки цього року, а ще з пізньої осені минулого їздили на свою заміську "дачу". І розповідають, що день видався  на диво теплим і  привітним. Кажуть, що і бджоли уже літали, різне птахство пурхало туди-сюди і весело навіть щебетало. А на грядках пбіля бардюр якщо й не  проростають уже, то пробиваються тюльпани . Та що тюльпани: посаджена торік цибуля зазеленіла своїми паростками, піднімаються сходи і часнику,  а не зібрана торік морква зазеленіла рядочками.

   Коротше, гарно і затишно, якщо хочете, то й радісно було моїм сусідам на "дачі".А повернувшись додому, дізналися, що у Дніпрі сьогодні показники термометрів встановили новий температурний рекорд. Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології. 14 лютого максимальна температура повітря у місті Дніпро сягнула +11,8°С. Попереднє рекордне значення цього дня спостерігалося у 2002 році і становило +11,5° С.

ПРИ ЦІЙ НАГОДІ КОРОТЕНЬКО ПРО НАСЛІДКИ ЦЬОГОРІЧНИХ РЕКОРДІВ, ЯКІ ЗАФІКСОВАНІ,  ЯСНА РІЧ, НЕ ЛИШЕ НА ДНІПОПЕТРОВЩИНІ:

Вони, ці наслідки свідчать, що глобальне потепління набирає обертів і встановлює справді нові рекорди. Січень 2024 року відзначився як найбільш спекотний за весь період спостережень. Унікальність цього періоду полягає в тому, що вперше після постіндустріальної епохи температура на поверхні Землі перевищила +1,5°C протягом 12 місяців поспіль. Торік стався рекорд за останні 100 тисяч років, оскільки до вже існуючого впливу глобального потепління долучилося надзвичайне нагрівання поверхні океану, зумовлене явищем Ель-Ніньо. Аналізуючи результати попереднього 2023 року вчені з кліматичного центру Коперника при Євросоюзі попередили, що 2024 рік продовжить цю негативну тенденцію. Зміна клімату призводить до збоїв у системі охолодження і циркуляції води і повітря на планеті.

    Країни витрачають дедалі більше не на соціальні потреби, а на боротьбу з потеплінням. Так от, вчені все наполегливіше попереджають: якщо не вживати заходів – наслідки можуть бути ще нищівнішими і навіть катастрофічними. Нас чекають все більші хвилі спеки, посухи, лісові пожежі та повені. У перспективі почне танути крига у Гренландії та Антарктиці, що підвищить рівень океанів і морів протягом наступного століття. Аби цьому запобігти, треба терміново скорочувати викиди парникових газів, наполягають, нагадуємо, фахівці. Отож уже конче необхідно переходити на відновлювальні джерела енергії.

   Одначе поки що повторимо, що уже завтра та післязавтра на Дніпропетровщину тимчасово іта нетрива ло повертаються морози, тож гідрометеорологи прогнозують зниження температури.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ