Три роки тому главою Міноборони став Андрій Таран, який залишив ЗСУ без боєприпасів, - Юрій Бутусов

За матеріалами інтернет-видань 05.03.2023 1019
Андрій Таран - досьє, біографія, військова карʼєра та скандали
   Це було рівно 3 роки тому. Міністром оборони несподівано для всіх став давній пенсіонер, 65-річний Андрій Таран, який провалив дві поспіль програми Держоборонзамовленя. В нагороду за цей злочин ще й призначений послом України у Словенію. Отримує гарні гроші та представляє країну, яку він своїми діями прирік на великі жертви, через нестачу боєприпасів, котрі він чомусь украй вперто відмовлявся закупляти.
   А це мій запис трирічної давнини.
 
Що я думаю про призначення Андрія Тарана міністром оборони?
1. Міністра оборони до парламенту не представили - з ним не спілкувалися жодна фракція чи комітет з оборони Верховної Ради. А міністра зобов'язали з'явитися за зверненням фракції "Голос", але він не з'явився, а це пряме порушення закону про призначення міністрів. Такий підхід не може не викликати питання. Війна з рф потребує чіткої та ясної стратегії, очевидно, її немає. Депутатів парламенту та суспільство загалом позбавили обговорення теми причин відставки колишнього міністра та причин призначення нового. Це погана політика.
2. Кандидатуру Тарана лобіював керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Єрмак реалізує проєкт примирення України та рф у Донбасі, і йому потрібен міністр оборони для повного контролю за військово-політичною ситуацією в Донбасі. Не розуміємо, якою логікою проводиться це примирення, все робиться на рівні особистих відносин і домовленостей.
3. Більшу частину своєї військової кар'єри Таран провів у розвідці та дипломатичній службі, має великий досвід та знання в цій сфері. Вступив в АТО у 2015 році, але в бойових діях не брав участь. Він не займав жодної публічно-політичної посади, не давав жодного інтерв'ю, не розголошував свої погляди, а тепер навіть не виступив у парламенті, що, на мою думку, повинно бути. Мало хто знає Рама серед командувачів армії, тому чи зможе Таран визначити стратегію змін в армії - велике питання. Для цього йому потрібно скласти команду, а ми можемо припустити, яким міністром він буде тільки після того, як Таран представить своїх заступників.
4. Стратегія Володимира Зеленського призначення та зміни уряду без жодного обґрунтування та без встановлення завдань, без аналізу проблем - це сам по собі неправильний підхід. Це підриває головне - довіру до влади та її кадрових призначень. Після зміни уряду і керівництва Міноборони надії немає - є лише обережність.
     Юрій Бутусов, військовий експерт, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ