Ціни на кукурудзу обвалилися на 6% на прогнозах опадів і даних про хороших темпах сівби

За матеріалами інтернет-видань 27.05.2021 209

Вчора на даних про високі темпи сівби кукурудзи в США і прогнозах опадів ф'ючерси на кукурудзу на біржі в Чикаго обвалилися на 6%. На ринок також тисне падіння цін на пшеницю, якої завдяки нижчій ціні все більше замінюють кукурудзу, а також нові плани Китаю щодо стабілізації цін на сировину.

У Бразилії в штаті Парана пройдуть дощі, тоді як в Мато Гросу посилюється посуха, в результаті чого прогнози врожаю кукурудзи продовжують знижувати. Хоча трейдери вважають, що падіння виробництва в Бразилії буде компенсовано його зростанням в США і Україні.

На біржі в Чикаго липневі ф'ючерси на кукурудзу впали на 6,3% до 244,1 $ / т, а грудневі - на 5% до 203 $ / т, втративши за два дні 6,1% ціни.

Поштовхом до зниження цін стала заява Комісії з нацрозвітію і реформ Китаю про наміри посилити контроль за цінами сировинних товарів в межах 5-річного плану. Для стабілізації внутрішнього ринку і цін на продукти планується збільшити поставки зерна за допомогою інтервенцій. Трейдери побоюються, що Китай в 2021/22 МР збільшить поставки кукурудзи з власних резервів і скоротить її імпорт.

Падіння цін на пшеницю на світових біржах підсилює тиск на ринок кукурудзи. На тлі високих запасів пшениці старого врожаю і прогнозів нового врожаю азіатські покупці все активніше замість кукурудзи купують чорноморську фуражну пшеницю з поставкою в липні-серпні, коли обсяг експорту кукурудзи з Бразилії зменшиться через поганий врожай.

В Україні закупівельні ціни на пшеницю старого і нового врожаю в портах знизилися до 233-235 $ / т, тоді як ціни на кукурудзу залишаються на рівні 270-275 $ / т для поставок в травні - червні і 240 $ / т для поставок в листопаді .

Після вчорашнього обвалу біржових ф'ючерсів, сьогодні українські покупці істотно відкоригують ціни, що збільшить продажі з боку виробників, які будуть намагатися продати зерно за високою ціною.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ