У Дніпрі діє станція сортування сміття

За матеріалами інтернет-видань 09.02.2022 905

За даними громадської організації "Екологічний патруль", сортувальна станція знаходиться на вулиці Генерала Пушкіна, 1-Б. Тут приймають вторинну сировину за  певними правилами.

Графік роботи сортувальної станції:

Середа-п'ятниця з 15:00 до 20:00 год.

Субота-неділя з 10:00 до 15:00 год.

 

Вторсировину можна самостійно досортувати відповідно до кольору та маркування. Якщо у вас немає часу самостійно розкласти вторинну сировину, то за вас це можуть зробити на станції.

 Ціни:

  • Пакет із міксом відходів об'ємом до 60 літрів – 120 гривень
  • Пакет із міксом відходів обсягом від 65 до 120 літрів – 240 гривень Пакет із міксом відходів обсягом від 130 до 160 літрів – 320 гривень
  • Пакет із міксом відходів об'ємом від 200 літрів – 480 гривень
  • Вторсировина має бути без залишків їжі, сухою та чистою. Якщо у вас залишилися відходи, які не приймають на станції та їх потрібно викинути у сміттєвий бак, то ця послуга коштуватиме 50 гривень. Вивіз сміття – 750 гривень на місяць.

На переробку приймають пластик:

Прозорі пляшки (зокрема з-під молочних продуктів);

Пляшки з-під напоїв – прозорі коричневі, зелені та чорні; Білі чи бежеві пляшки з-під молочних продуктів;

Пляшки з-під олії, оцту чи соєвого соусу, якщо етикетка легко знімається;

Прозорі та кольорові пляшки з-під засобів побутової хімії (кришки, ковпачки та наклейки можна залишити);

Контейнери з-під овочів та фруктів різних кольорів.

З пляшок потрібно знімати кришечки (крім тих, у яких було масло та побутова хімія) та етикетки. Самі пляшки потрібно стискати, щоб вони займали менше місця.

Приймають на переробку: пляшки та флакони з-під засобів побутової хімії, каністри; пляшки та флакони з-під молочних продуктів; кришечки з-під пляшок.

Не приймають на переробку: віконні рами, блістери з-під пігулок; флакони з-під косметики, іграшки.

Приймають - стрейч-плівка 1 сорт (прозора, без написів, що тягне); плівка високого тиску (пакувальна плівка з-під техніки, паків напоїв тощо); стрейч-плівка 2 сорт (плівка молочного кольору, пухирчаста плівка); плівка з флекс-друком (кольоровий поліетилен, поліетиленові пакети ("кульочки") всіх розмірів та кольорів; кришечки з-під суліїв, у яких доставляється вода; тара з-під молочних виробів.

Знімайте наклейки, скотч, застібки або інші деталі з пакетів та плівок. Тара має бути без зайвих залишків, чиста, суха.

Не приймають на переробку: zip-пакети, упаковка з-під засобів особистої гігієни (туалетного паперу, памперсів, прокладок), сейфпакети, пакети Нової пошти, липка та самоклеюча плівка тощо. Приймають -   тара з-під косметики (дезодоранти тощо); тара з-під молочних виробів; одноразовий прозорий посуд із щільного твердого пластику,  тару з-під молочних виробів.

Не приймають на переробку: упаковки для сиру, кави, кормів для тварин, багаторазову пластикову харчову тару тощо.

Папір на переробку приймають: офісний білий папір А4; картон; гофрокартон; глянець із печаткою з одного боку; книги, обкладинки книг; Пап'є-маше, лотки з-під яєць, упаковки для напоїв на винос; Решта – мікс паперу.

Не приймають на переробку: касова стрічка, папір, що самоклеїться, всі види шпалер, глянець двосторонній. Комбінована упаковка Упаковка із-під соків, молочних виробів – Tetra Pak, Pure-Pak, EloPak. Паперові стаканчики та контейнери з-під доставки їжі (тільки у чистому вигляді).

Приймають на переробку: бляшанки з-під продуктів харчування, а також кришечки; консервні банки з-під згущеного молока; баночки з-під кави бляшанки; алюмінієві баночки з-під консервів, корм для тварин, напоїв; алюмінієві туби та кришечки.

Не приймають на переробку: фольга та вироби з фольги; порожні аерозольні балончики; бляшані банки з-під лакофарбових виробів.

Приймають на переробку: кольорове скло та пляшки; прозоре скло, прозорі пляшки без відтінків.

Не приймають на переробку: лампочки та термометри; фарбоване скло, кераміка, кришталь, фарфор.

Теги: Дніпро

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ