У Донецькій області успішно користувалися «схемою» виведення землі з державної власності

За матеріалами інтернет-видань 03.05.2024 406
У Донецькій області успішно користувалися  «схемою» виведення землі з державної власності

З 2022 по 2024 роки пред’явлено до суду 176 позовів щодо витребування земельних ділянок, незаконно виведених з власності держави. Оціночна вартість цієї землі складає понад півмільярда гривень. Повідомляє Офіс Генпрокурора.
Зазначається, що наразі вже задоволено майже 100 таких позовів на суму понад 350 мільйонів гривень.
Прокурори Донецької області встановили, що з 2019 по 2021 роки мешканці регіону незаконно зареєстрували за собою право власності на земельні ділянки сільгосппризначення. Аби заволодіти ними, громадяни пред’явили держреєстраторам підроблені накази Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області.
Проте, Головне управління Держгеокадастру у Донецькій області не видавало наказів про передачу земельних ділянок жодному з таких громадян, а під датами та номерами підроблених наказів видавалися зовсім інші накази, щодо інших осіб та земельних ділянок.
Особи, які незаконно оформили на себе державні земельні ділянки, отримали відмову у виділенні землі або взагалі не зверталися за затвердженням проекту землеустрою.
На підставі підроблених документів на користь таких громадян з державної власності вибуло близько 400 гектарів землі.
Такі вибуття фактично утворили «схему» виведення землі з державної власності. Про організованість дій свідчить те, що хоча кожна земельна ділянка за площею не перевищує 2 гектари, у сукупності вони утворюють єдині земельні масиви площею від 20 до 60 гектарів. Після незаконного оформлення прав на такі ділянки громадяни одразу передавали їх у власність або користування великих сільськогосподарських виробників.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ