У Хмельниччині скажений лис покусав дитину на власному подвір'ї

За матеріалами інтернет-видань 23.10.2023 387
У Хмельниччині скажений лис покусав дитину на власному подвір'ї

На думку Григорія Сагайдака, голови Хмельницької обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок, щільність лисиці в мисливських угіддях Хмельниччини вже складає 8 голів на кожну тисячу гектарів. При нормі – 0,5–1 голова.
Він, зокрема, зазначив, що почастішали випадки нападів скажених хижаків  не лише на худобу чи домашніх тварин. 2 жовтня у  Шепетівському районі Білогірської ОТГ в селі Козин скажений лис забіг на подвір'я і покусав хлопчика.

"У тварини, яку вдалось знешкодити, було лабораторно підтверджено захворювання на сказ. Дитину вдалось врятувати і вона проходить курс лікування. Ситуація зі сказом вже набуває загрозливого стану. Щільність лисиці – зашкалює. Скарги місцевих мешканців про тероризування хижаками надходять майже щодня. Люди благають нас допомогти відстріляти хижака, особливо з місць, які межують з мисливськими угіддями. В обійстях лисиці поводяться як господарі, душать домашню птицю, не бояться ні собак, ні  людей", - підкреслив Григорій Сагайдак.

Він також додав, що після кількарічної депопуляції відновилась щільність дикого кабана.  Враховуючи, що в Європі АЧС продовжує вирувати і завдавати великих збитків,  в Україні вже зафіксовані непоодинокі факти загибелі диких свиней в ряді областей. І  цю ситуацію теж треба тримати під повним контролем. Для цього необхідно робити систематичний відстріл цього звіра і регулювати його популяцію.
Тому мисливські організації звернулися до центральних органів  влади, регіональних ОВА з проханням не блокувати їх  роботу, а всіляко сприяти та приймати правильні управлінські рішення, враховуючи ситуацію, що склалась.

Українське товариство мисливців і рибалок - УТМР

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ