В Києві, Дніпрі й Павлограді пройде виставка фоторобіт воїна ЗСУ Олександра Господа

За матеріалами інтернет-видань 03.06.2024 433
На зображенні може бути: 2 людини
     Олена Білозерська, офіцер ЗСУ, снайпер, авторка відомої книги "Щоденник нелегального солдата, сторінка ФБ.
      У мене був друг, Саня Господ. У травні минулого року він зник безвісти під Бахмутом...
   Побратимами я зву всіх, з ким служу або служила разом, а це був не просто побратим, а друг. Хто знає мене, читав мою книгу і стежить за дописами, пам'ятає Саню під позивними "Стрілок" та "Азід".
   Він мав унікальну кваліфікацію - один на десятки тисяч. Не писатиму про це детально - а раптом сталося диво і він живий? А ще був митцем, робив дивовижні вироби з гільз, уламків та іншого воєнного залізяччя. Збирав його повсюди, тягнув кілограмами.
Немає опису світлини.
   В Пісках і Широкиному я сама пару разів ходила з ним із відрами, під артобстрілом, за отим непотребом. Тобто, це мені воно непотріб, а він міг ризикнути життям за діряву каску чи солдатську кружку. В його рідному Павлограді стоїть великий пам'ятник загиблим на війні, у вигляді меча, що стирчить із каменя, спаяний з корпусів мін, снарядів, уламків - це Сашина робота.
У Павлограді відкрили памятник учасникам війни на Донбасі, зроблений із реальних куль, снарядів і осколків 02
   А ще Саня робив художні фото з війни. Він ніколи цьому не вчився і не мав спеціального обладнання, знімав спочатку на цифрову мильницю, потім на телефон. Але мав унікальний погляд, бачення кадру. Всі оті пробиті уламками таблички "Вулиця Миру", всі оті покинуті ляльки і дитячі коляски посеред руїн - це або його кадри, або мої, повторені за ним, без нього я б ці ракурси фіг побачила.
Багато хто пам'ятає моє фото з кущем живих тюльпанів на тлі вщент вигорілих металевих конструкцій, яке обійшло безмежну кількість виставок в Україні і за кордоном - це його робота.
   Наша дружба тривала з середини 2000-х, Сані було тоді 25. Після відходу матері він лишився один на білому світі і відчайдушно мріяв створити власну сім'ю. З цим дуже довго не складалося. Бо він мав інтелект і знання солідного науковця, ще й не з однієї галузі, і манери донбаського босяка. Розумних, інтелектуальних дівчат відштовхувала його інколи нецензурщина, а з такими панянками, що залюбки зустрічаються із босяками, йому було нецікаво.
   Через 15 років пошуків Сашко знайшов свою долю і був дуже щасливий. Їх з "Лісою" поєднала спільна любов до старих речей і розвинене почуття "чорного" гумору. Ми погуляли на їхньому весіллі, а через 10 днів Саня зник у бою.
   Тож 5 червня, у день народження Сашка, його дружина Lisechko Alena і друзі відкривають виставку його фоторобіт. Сані запропонували провести її ще до того, як він зник, в Історичному музеї Києва. Він почав відбирати фото для виставки, але не встиг. Альона доробила цю справу. І ми з нею запрошуємо всіх на виставку.
Вона відкривається в Києві 5 червня о 17:00 у Гончаренко-центрі (вул. Жилянська, 68).
Графік роботи:
Понеділок - П'ятниця: з 12:00 до 21:00
Субота: з 11:00 до 15:00.
Вхід вільний.
    Виставка триватиме два тижні в Київі , також планується в Дніпрі , Запоріжжі , і рідному місті Саши - Павлограді.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ