У Львівській області вмикають «зелене світло» для створення СФГ

За матеріалами інтернет-видань 03.06.2024 329
У Львівській області вмикають «зелене світло» для створення СФГ

Наразі на Львівщині 90% молока виробляється в особистих селянських господарствах, які утримують 88% поголів’я корів  всього по області. Щороку поголів’я корів і виробництво молока в області, і в цілому по Україні скорочується  головним чином через скорочення цих показників в господарствах населення.  У той самий час комерційний сектор виробників молока динамічно розвивається. 

Впродовж  2020-2024 років у галузі молочного скотарства Львівщини створено 60 сімейних фермерських господарств, які утримують у своїх господарствах від 5 до  50 корів.  Третина з них займаються власною переробкою молока та реалізовують готові молочні продукти на ринках.
За словами Юрія Бучка, заступника голови  Львівської ОДА, утримання 1-2 корів  для пересічних мешканців села з кожним роком стає дорожчим і менш прибутковим. У той самий час зростає попит на комерційні партії стандартизованого молока з боку переробних підприємств Львівської області.

"Тому ми намагаємось створювати умови для реєстрації СФГ. Це одразу відкриває можливість для участі у різних проектах технічної та грантової допомоги, а також у регіональних та державних програмах фінансової підтримки”, – зауважив посадовець.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ