У Нікопольському районі дві нитки магістрального водогону готові

За матеріалами інтернет-видань 19.06.2024 411
У Нікопольському районі дві нитки магістрального водогону готові

За повідомленням Дніпропетровської ОВА, дві нитки магістрального водогону у Нікопольському районі повністю готові. Будівництво завершене, проведені пусконалагоджувальні роботи. Потужність обох ділянок – 150 тис м куб води на добу. А загальна протяжність – 120 км.
Зазначається, що для мешканців Марганця і Покрова запущено централізоване водопостачання. У кранах людей тепер очищена дніпрова вода. До цього жителі отримували послугу завдяки тимчасовим альтернативним рішенням.  
На думку експертів, технічно все готове для постачання води й до Нікополя. Зараз там узгоджуються адміністративні питання.

Як повідомила Служба відновлення у Дніпропетровській області, магістральний водогін — це три ділянки загальною протяжністю 155 кілометрів (в тому числі 10 км — відкритий канал). Протяжність ланки «Запоріжжя — Томаківка — Марганець» — 77,9 км, а ланки «Марганець — Нікополь — Покров» — 40,9 км.

Запрацювали дві ланки нового магістрального водогону — «Запоріжжя – Томаківка — Марганець» та «Марганець — Нікополь — Покров». Це означає, що мешканці Мирівської, Томаківської, Марганецької, Покровської, Червоногригорівської та Нікопольської громад, постраждалих від підриву росіянами Каховської ГЕС, отримають стабільне та якісне водопостачання.

Водозабір на ділянках здійснили з річки Дніпро. На всій протяжності водогону збудовано 8 сучасних насосних станцій. Насоси потужністю від 747 кВт до 260 кВт транспортують воду до фільтрувальних станцій, де вода проходить очищення та потрапляє до споживачів.
 
Потужність нового водогону дає змогу місцевим мешканцем забути про черги за водою і постачання її за графіком.
За роботою магістрального водогону слідкуватиме відповідальний диспетчер. На екрані його монітору всі необхідні дані — тиск між насосними, об’єм води, оповіщення про аварійні ситуації. Усі процеси автоматизовані, тому не має потреби в постійній присутності персоналу для обслуговування 8 станцій.
 
Водогін цілком готовий, аби поставляти воду до Нікополя. Уся технічна частина на 100 % виконана. Наразі ведуться перемовини між водоканалом міста Нікополя та регіональним офісом водних ресурсів у Дніпропетровській області (балансоутримувач). Постачання розпочнеться одразу після підписання угоди між зазначеними організаціями.
 
Будівництво 2 ланок водогону розпочали одразу після теракту на Каховській ГЕС. Роботи велись у вкрай стислі терміни. У три зміни на будівництві працювало понад 600 людей та близько 300 одиниць техніки.
Найскладнішим було будівництво на території міста Нікополь — ворог обстрілював будівельників з артилерії і атакував дронами з окупованого Енергодару. Тож до звичайного спецодягу додались бронежилети та каски, а будмайданчики доповнилася захисними спорудами та окопами.
 
Служба висловила вдячність партнерам, будівельникам, проєктантам та керівникам громад, усім, хто долучився до наймасштабнішого проєкту за часів Незалежності України.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ