У знайденому щоденнику офіцер рф припускає, що «за Україну їх чекає новий Нюрнберг»

За матеріалами інтернет-видань 17.04.2022 1446
усі фото "Схеми"

Українські військові після звільнення Катюжанки Київської  області знайшли у школі  один із щоденників військовослужбовців, ймовірно, офіцерського рангу, який пише роздуми про те, звідки і навіщо армійці приїхали в Україну, аналізує воєнну стратегію рф та задумується про правильність своєї "визвольної місії". Власні роздуми, оприлюднені ЗМІ України,  військовий почав із 13 березня – коли російська армія вже майже два тижні як окупувала територію села і окопалася в школі.

"Їхали на навчання, а потрапили на війну... а чи війна…" – заголовок щоденника.

"Сиджу в Катюжанці, це таке село. Вивчаю шкільну документацію", – пише військовий і додає: "Досі не змирився з тим, що я перебуваю в чужій державі, досі не вірю у війну. Досі не знаю, чи правильно все це. 

Він критикує поведінку командування: "Бісить, що ніхто не говорить правду про втрати, про реальність бойових дій, тільки й чую, що "Справа наша вірна, перемога буде за нами"! Та чи правильна ця справа? Залізти в чужу країну і бомбити її міста?"

"Хотіли бліцкриг, а в результаті… сіли на п'яту точку. Є відчуття, щщ історія назве наші дії другим гітлеризмом і влаштує черговий "нюрнберг", я вихляти не стану, винний, був, воював, шкодую!"

 

"Артилерія "маже", БПЛА туплять... війська не злагоджені, трьохсоті та двохсоті в достатку, а командування в доповідях говорить лише про уявний успіх... Путіну скоро 70 (у жовтні 2022 року – ред.), якщо він помре розпочавши війну, буде "щось"!

"У повітрі витають чутки про контрнаступ укр. Нібито країни допомагають особовим складом та технікою. Але це лише чутки", – продовжує дописувати військовий і цього разу вже хвалиться тим, що "завдання виконані відмінно", армійці виявили "сховище техніки".

Доля власника щоденника невідома. Вочевидь, висловлені ним припущення про "другий гітлеризм і новий Нюрнберг" неодмінно збудуться.

Довідка Вікіпедії: Ню́рнберзький проце́с — міжнародний судовий процес над 29-ма (за первинним списком) колишніми керівниками гітлерівської Німеччини. Проходив у м. Нюрнберг з 20 листопада 1945 до 1 жовтня 1946 у Міжнародному військовому трибуналі. До  повішення засуджені 12 осіб, троє - до довічного ув'язнення, іншим присуджені тривалі  термініи тюремного ув'язнення, троє виправдані.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ