Уже з наступних вихідних в Україну повернеться спека. То як все-таки правильно поливати городину в сади?и

За матеріалами інтернет-видань 15.08.2024 129

 

Як правильно поливати рослини у спеку

Під час сильної спеки потрібно активізувати поливання у саду та на городі, щоб не втратити урожай. Про це повідомляє Газета, пише agronews.ua.

Поливання під час спеки – найважливіше, що можна зробити, щоб врятувати рослини, які зазнали теплового стресу, і допомогти їм пережити літо.

Однак, досвідчені садівники не однозначні щодо того, на скільки збільшити полив під час спеки. Потреби у воді під час різкого зростання температури повітря відрізняються у різних рослин, місця, де вони ростуть, та типу ґрунту.

Якщо бачите, що вранці з рослиною все гаразд, але до полудня вона поникає або знебарвлюється, її необхідно полити. Якщо город, який активно зростав, раптово зупинився, потрібно збільшити поливання.

При цьому неважливо, чи користуєтеся ви лійкою, використовуєте шланги або замочуєте свої підвісні кошики в резервуарі з водою. Головне бути послідовним.

Може знадобитися кілька спроб, щоб визначити, скільки води потрібно рослині. Однак, є один надійний метод. Рослину потрібно полити так, як вважаєте за потрібне. Потім поверніться приблизно за пів години і викопайте поблизу яму глибиною близько 20 см.

Якщо ґрунт там вологий, але не мокрий наскрізь – значить, ви все зробили правильно. Якщо ж сухо – потрібно поливати більше. Якщо занадто волого – поливати потрібно менше або покращити дренаж.

Допомогти рослинам у сильну спеку можна й кількома іншими способами. Наприклад, потрібно застосовувати мульчування. Мульча добре захищає не лише від зимового холоду, а й від літньої спеки. Потрібно нанести 5-10 см мульчі навколо ландшафтних рослин і стежити за тим, щоб мульча не торкалася самих рослин.

Якщо рослини в горщику, їх варто перемістити в тінь. Багато кімнатних рослин проводять літо на балконі або на терасі. Але іноді там може бути досить спекотно. Варто встановити тент або парасольку, щоб блокувати частину інтенсивного сонячного випромінювання, яке висушує ваші горщики протягом дня.

Для ефективності добре було б вести журнал поливання. Це допоможе відстежувати, скільки і як довго ви поливаєте, щоб побачити, як на це реагують рослини.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ