В Україні уклали рекордну кількість шлюбів. Найбільше - у Дніпропетровщині

Григорій Давиденко 01.10.2022 400

Стали відомі подробиці весілля молодят, яких розписав Головнокомандувач ЗСУ Залужний (фото)

      Війна несе не лише сумні новини. Це лихоліття неабияк зближує людей для головного - відсічі ворогу, підтримки наших Збройних Сил в тилу. А молоді, закохані люди швидше знаходять спільну мову і одружуються. Молодята, яких 10 вересня розписав сам Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, а свідком на їхньому весіллі був міський голова Києва Віталій Кличко, – це вчителька історії Марія Гуреш з Києва і військовий, уродженець міста Городище на Черкащині Євген Воротило.

     Першою про визначну подію розповіла мати нареченої – українська письменниця, лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка 2022 року Тамара Горіха Зерня. Цим весіллям ми показуємо окупантам - геть швидше з нашої землі, у вас є вдома дружини, діти, вони чекають вас живими. А коли неодружені, то шукайте собі наречених в рф та одружуйтеся, а не воюйте.

        За інформацією Міністерства юстиції, кількість зареєстрованих пар цьогоріч — 103 903, це на 21% більше, ніж у той самий період у 2021-му. Тож можна говорити про абсолютний рекорд останніх семи років.

За кількістю одружень лідирує прифронтова Дніпропетровщина — 13 025. Втім, зростання кількості нових сімей спостерігається і в тилових областях. За винятком Чернівецької, де кількість шлюбів за останні шість місяців, навпаки, знизилася на 11%. 

...Своє весілля 23-річна киянка Христина Бубнюк разом із нареченим Іваном стали планувати за два місяці до початку повномасштабного вторгнення. У планах пари було пишне свято в ресторані — закохані вже домовилися з ведучими, музикантами, фотографом. 

"Майбутній чоловік освідчився мені на Новий рік. Майже одразу ми розписалися і вирішили, що влітку відбудеться урочисте святкування, — каже дівчина. — За дату обрали 7 серпня, домовилися з усіма підрядниками і навіть заплатили їм завдатки". 

Усі плани наречених змінило 24 лютого. Звісно, вони уже не думали про весілля, але... З початку квітня стали телефонувати підрядники і цікавитися планами молодих. Христина й Іван певний час хотіли скасувати церемонію. Довго радилися із сім’єю, друзями та знайомими і врешті вирішили: весілля буде, адже не варто відкладати життя на потім. 

"Звісно, концепція заходу змінилася: ми скоригували програму через комендантську годину, дібрали спокійнішу музику, зменшили кількість танців, додали душевності, — каже дівчина. — Також частину грошей, які нам подарували гості, віддали на купівлю автівки для військових". 

Схожа історія — у Поліни та Андрія Полухіних. 22-річні наречені запланували одруження вже після повномасштабного вторгнення. "Ми також вирішили, що не варто відкладати життя на потім", — зазначає Поліна. 

Поліна й Андрій не справляли гучного гуляння. У день свого весілля вони лише розписалися в колі родичів і близьких друзів. "Так, це було не зовсім те, що я собі уявляла, але, мені здається, все відбулося... навіть краще", — підсумовує дівчина.

              Чому ж люди охочіше одружуються під час війни?

    Психологиня Анна Явтушкевич твердить, що під час війни у людей відбувається переоцінка цінностей. "Ми починаємо краще розуміти себе, свої потреби, бажання", — каже експертка.

"Коли людина усвідомлює свою смертність, вона починає розуміти, як хоче прожити життя. Вже немає часу на речі, які приносять дискомфорт, ранять чи змушують жити інакше", — погоджується її колега Катерина Ткачишин. 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ