В УКРАЇНІ ЗРОСТАЄ ЄДНІСТЬ СЕРЕД УКРАЇНЦІВ

За матеріалами інтернет-видань 22.01.2024 350


 Анатолій Якобчук  22 Січня, 2024

Свідченням зростаючої єдності серед українців, що перетинає регіональні межі, є свіжі дані Київського Міжнародного Інституту Соціології (КМІС). Ці дані відображають суттєву зміну у сприйнятті національної єдності та політичної ідентичності в Україні.
Джерело: znua_live

Спостерігається значне зменшення регіональних розбіжностей і зростання єдності в Україні, що є ключовим елементом стабільності країни, за даними КМІС.

У 2020 році лише третина українців (35%) вважала, що країна рухається шляхом об’єднання, тоді як більшість (58%) сприймала ситуацію як рух до розколу. Однак, після вторгнення російської федерації, українці переглянули свої погляди.

До кінця 2023 року, 69% опитаних висловили думку, що українці поступово подолають суперечності, рухаючись до єдиної політичної нації. Протилежну думку, про поглиблення суперечностей і розкол, поділяли лише 25% респондентів.

Антон Грущецький, заступник директора КМІС, наголошує на важливості колективної відповідальності за збереження та посилення єдності. Він зазначає, що відповідальність лежить не лише на владі, але й на опозиції, бізнесменах, журналістах, громадських активістах та простих громадянах.
“Відповідальність за збереження та посилення єдності є колективною — відповідальні і влада, і опозиція, і бізнесмени, і журналісти, і громадські активісти, і прості громадяни.
Принципово важливо не вдаватися до “ідеологічної” поляризації, а зберігати відкритими та конструктивними канали комунікації.
Завжди краще доводити свою правоту у вільній єдиній демократичній Україні, ніж викладати свої міркування у мемуарах у вимушеному вигнанні закордоном після поразки всієї країни”, — коментує результати опитування заступник директора КМІС Антон Грущецький. 

Релігійні лідери України закликають до молитви за мир та єдність у День Соборності
Ці дані свідчать про важливість єдності та спільної відповідальності у подоланні викликів, з якими стикається Україна. Вони також підкреслюють зміну у сприйнятті громадянами національної ідентичності та політичної єдності в умовах зовнішніх викликів.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ