Вчені вивели томати з протираковими властивостями

За матеріалами інтернет-видань 28.09.2022 582

Корисний ГМО. Фіолетовий помідор захистить від раку та ...

      Ці генетично модифіковані помідори незабаром з’являться на прилавках. Вчені стверджують, що вони захищають від деяких видів раку, серцево-судинних та інших захворювань. Про це повідомляє theprint.in, пише agronews.ua.

Ось погляд на те, чому фіолетові помідори можуть бути навіть більш поживними, ніж звичайні помідори, і наука, що стоїть за ними.

Що робить фіолетові помідори такими «здоровими»?

«Фіолетовий томат» вперше було розроблено в лабораторії 14 років тому міжнародною групою дослідників з Італії, Великобританії, Німеччини та Нідерландів.

      Команда ввела гени з антирінуму — різновиду рослин, широко відомих під такими назвами, як левовий зів, квітка дракона та собача квітка — для вирощування фіолетових помідорів, багатих антоціанами.

Антоціани — це природні пігменти, які в особливо високих кількостях присутні в таких ягодах, як ожина, журавлина та чорноплідна горобина. Вони не мають власного смаку чи запаху, хоча дають трохи «терпкий» або кислий смак.

      Що ще важливіше, є деякі докази того, що антоціани забезпечують захист від деяких видів раку, серцево-судинних захворювань і вікових дегенеративних розладів завдяки своїм антиоксидантним і протизапальним властивостям. Дослідження також показують, що ці властивості роблять їх корисними при лікуванні ожиріння та пов’язаних із ним захворювань.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ