Виженемо орду, відпочинемо. Історії трьох воїнів 128-ї бригади ТрО із Дніпра

За матеріалами інтернет-видань 19.02.2024 360

 

   Водій теплотяга, підприємець та юрист — троє бійців 128 бригади Тероборони з Дніпра до початку повномасштабного вторгнення рф не мали військового досвіду. Втім, після 24 лютого 2022 року приєдналися до бригади. Зараз вони у підрозділі, який нищить техніку рф, розповів Суспільному військовослужбовець Сергій. Історію кожного з них — читайте у матеріалі Суспільного.

       Був підприємцем — став військовим

   За словами Сергія (на фото вгорі), знищувати російську техніку вдається майже щодня. Втім, загалом намагаються "працювати" по особовому складу противника.

   "Один наш пілот знищив БТР і танк. Це один пілот, який зробив два вильоти й два враження. Втратити танк — це масштабно, тому що танки розбирають наші позиції на палички та й БТР також втратити", — сказав військовий.

   До 128-ї бригади Сергій приєднався у червні 2023 року. До цього служив у військах протиповітряної оборони у Дніпрі.

"Була можливість попасти "Рубак" — це інтересно, це цікаво і є великі результати роботи. Також літає наш великий літачок, який називають баба Яга. Він розбирає посадки. За ніч одну-дві посадки може розібрати", — розповів Сергій.

   У мирному житті Сергій був підприємцем. Військових за фахом у його підрозділі небагато, тож завжди є чому вчитися.

  "Наші хлопці вдосконалюються постійно. У нас є спілкування з іншими підрозділами, до нас хлопці приїжджають, наші хлопці їздять постійно на навчання. У нас будівельники, підприємці, професійних військових декілька людей всього", — розказав військовий.

   Мотивує до служби, розповів чоловік, сім'я та бажання забрати назад окуповані території.

   "Ми бачимо кількість втрат, бачимо, що поки що ми не рушимо з місця. Ну потрібно забирати свої землі. Це мотивує: сім'ї тут, робота тут, потрібно щось робити. Виженемо — тоді будемо уже їхати додому відпочивати", — сказав він.

       "Найприємніше — це малюнки дітей"

   Олександр виготовляє снаряди для БпЛА на 3-Д принтері. Чоловік розповів: всьому навчився під час служби.

   "Якщо є якісь термінові завдання — ми можемо самі роздрукувати і одразу ж працювати з цим. Для того, щоб снаряд летів рівно в ціль — для нього треба стабілізатор. Особливість заключається в тому, щоб зробити нормальний макет в програмі. Коли зробили нормальний макет — тоді нормальні зразки виходили нормальні", — розказав військовослужбовець.

До початку повномасштабного вторгнення чоловік був водієм теплотяга. До лав ЗСУ Олександр вступив 25 лютого 2022 року добровольцем.

"Воювати не збирався, але через те, що ворог прийшов на нашу землю — іншого вибору не залишилось. 25 лютого 22 року, з самого початку. 24 лютого завершив усі свої справи по роботі та вступив до лав ЗСУ", — розповів він.

Служити допомагають малюнки, які надсилають діти, сказав Олександр.

   "Напевно, найприємніше — це малюнки дітей. Ось дивіться, тут Ярина, 1-Б клас, вона намалювала тут і свою долоньку. Коли знаходишся в одному стані постійно, воно тебе трошки вантажить, але коли надсилають якісь малюнки дитячі, які вони намалювали своїми руками — це дуже сильно підіймає бойовий дух", — розказав чоловік.

Малюнок, який намалювала для військових першокласниця Ярина. Фото: Суспільне Дніпро

                 "Хочу поїхати в наш Донецьк"

   Обов'язки Сергія — документообіг підрозділу у якому служать чоловіки. До повномасштабного вторгнення він був юристом, що і допомогло обрати посаду на службі.

   "Я за спеціальністю юрист був, а потім війна, я думав також з усіма там автомат до рук та нищити ворога, але всі дізнались, хто я такий, і сказали, ось в мене такий фронт наразі. Я на той момент був молодим спеціалістом, тільки закінчив університет і почав практикуватися в молодій компанії. Планував адвоката отримувати та далі працювати в цій діяльності", — розказав Сергій.

   Військовослужбовець Сергій. Фото: Юрий Тинний/Суспільне Дніпро

   Одне з головних бажань чоловіка — поїхати в український Донецьк.

"Сісти в машину і поїхати по Україні, все, чого я хотів. В Донецьк, саме в наш Донецьк", — сказав він.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ