ВРП може обілити «зашкварених» суддів Ганну Андрієнко та Інну Масло

За матеріалами інтернет-видань 20.02.2024 446
На зображенні може бути: 2 людини та текст «чи выдправить врп у ведставку пдозрювану у справі набу суддю масло ΤΑ суддю андренко 3 незакритим дисциплнарним стягненням? DEJURE врп»
   Сьогодні на порядку денному у Вищої ради правосуддя два примітних питання: почесні відставки судді Ганну Андрієнко (так, знову) та Інни Масло. Що відомо про суддю Октябрського райсуду Ганну Андрієнко?
   Суддя Андрієнко закрила за строками давності щонайменше 49 справ щодо водіння напідпитку (ст. 130 КУпАП)! У двох справах ВРП навіть вказала на ознаки фальсифікації. Про це детальніше є у висновку ГРД: https://bit.ly/3RDmbNE.
   Також Андрієнко вже тричі «хворіла» напередодні своїх співбесід з ВККС, тому вона досі не пройшла своє кваліфоцінювання. Цікаві історії про авторозподіли судових справ та раптові хвороби Андрієнко читайте тут https://bit.ly/3OQfPsh.
❗️На розгляді у Вища рада правосуддя є наша серйозна дисциплінарна скарга на Андрієнко: з висновку ГРД ми встановили, що Андрієнко могла подати підроблені документи до самої ж ВРП з метою уникнення притягнення до дисциплінарної відповідальності. Щодо цих подій Фундація DEJURE вже подала до ДБР повідомлення про вчинення Андрієнко кримінального правопорушення. Результатом розгляду цієї скарги, враховуючи серйозність проступку, може бути звільнення. Також суддя ще не пройшла кваліфоцінювання як дисциплінарне стягнення, у разі непроходження якого до неї має бути застосовано стягнення у вигляді звільнення.
   А враховуючи очевидне небажання Андрієнко являтися до ВККС, можна зробити певний прогноз, що і це кваліфоцінювання вона теж не завершить. Відтак ми сподіваємось на здоровий глузд членів ВРП, який не дозволить їм «відпустити» Андрієнко у почесну відставку. Слідкуємо!
    Що відомо про суддю Вищого адміністративного суду Інну Масло?
Вона є підозрюваною у кримінальній справі НАБУ щодо недекларування нею майна та перебуває у розшуку у звʼязку з цим провадженням https://bit.ly/42Mlc1r.
   У квітні минулого року ВРП уже розглядала заяву судді Масло про звільнення з посади судді Вищого адміністративного суду України за власним бажанням. У ході розгляду заяви було встановлено, що суддя виїхала з України у березні 2022 року, а також те, що вона перебуває у розшуку. Також Масло у своїй заяві не вказала адресу проживання і листування. Тому ця заява була... залишена без розгляду https://bit.ly/3uOcoLQ.
   Перш ніж проситися у «почесну» відставку, судді годилося б зʼявитися для належного здійснення досудового розслідування. Та, схоже, суддя Масло обрала інший шлях: писати з-за кордону заяви з метою отримання довічного утримання.
   Сьогодні Вища рада правосуддя, імовірно, ще раз продемонструє, що клала вона на авторитет судової влади, свою місію і загалом майбутнє України.
   А значить, це ще один дуже сильний аргумент на користь того, що так зване "суддівське самоврядування" - це дуже погана ідея була. І що бавитися в цю історію потрібно закінчувати.
   І якщо хтось думає, що перемогти купку відірваних від реальності функціонерів і корупціонерів українцям не під силу - хай подивляться на історію останніх 10 років. І хто, де тепер з тих десятків і сотень, що колись здавалися недоторканими.
Слідкуємо дуже уважно.
   Михайло Жернаков, доктор юридичних наук, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ