Вже сьогодні треба думати про майбутнє відновлення громади, - експерти “U-LEAD з Європою”

За матеріалами інтернет-видань 08.11.2022 516
Вже сьогодні треба думати про майбутнє відновлення громади, - експерти “U-LEAD з Європою”

Команди громад  із Запорізької, Миколаївської, Дніпропетровської, Одеської, Черкаської, Сумської та Полтавської областей продовжують навчатися за програмою "Інвестиційні паспорти" від U-LEAD. Впродовж жовтня громади отримали теоретичні знання з інвестиційного менеджменту та залучення бізнесу в громаду, а у листопаді почали розробляти інвестиційні пропозиції. Як триває ця робота у Михайло-Лукашівській та Матвіївській громадах Запорізької області, розповіла   "Фермеру Придніпров'я" очільниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Запорізькій області Тетяна Бордюг.

"Поки ворог намагається залякати українців ракетними атаками, залишити без світла, тепла і зв'язку, наші громади вірять в ЗСУ і наближають перемогу на економічному фронті", - зазначила пані Тетяна.

Експерти з місцевого розвитку “U-LEAD з Європою” Микола Дурман та Володимир Родченко у ході практичних занять допомогли учасникам навчання  сформувати інвестиційні пропозиції з врахуванням факторів та можливостей громади. Крім того, дали цінні поради з комунікації бізнес-ідеї.
Вони, зокрема, звернули увагу на такі особливості роботи з потенційними інвесторами:

  •  для кожної інвестиційної пропозиції необхідно обрати інвестора, визначити канали комунікацій і розробити план дій;
  •  важливо ідентифікувати інвестора, розуміти його потреби, інтереси та можливості;
  • у залученні інвестицій важлива ментальна складова - і щоб успішніше працювати в цьому напрямку, треба зламати "штамп". Під час розробки проєкту інвестиційної пропозиції не використовуйте слово-узагальнення "інвестор", замініть його на синонім, і це дозволить краще зрозуміти, хто стане вашим партнером у розвитку громади.


На думку експертів U-LEAD,  вже сьогодні треба думати про майбутнє відновлення громади. Шукати цікаві ідеї, відчувати сучасні тенденції і пропонувати до них бізнес-ініціативи. Запит на них буде обов'язково, важливо бути готовими до співпраці та відкритими до комунікацій.
Як наголосила Ірина Водень, заступниця сільського голови Михайло-Лукашівської сільської ради, експерти U-LEAD допомагають в опануванні необхідних знань, а також допомагають аналізувати ресурси громади.

"Основна наша мета участі в навчанні – це створення сприятливого бізнес-середовища в громаді, підтримка малого та середнього бізнесу. І тут дуже корисне поєднання практики і теорії", - висловила свою точку зору пані Ірина.

Вона додала, що наразі команда громади визначає найбільш привабливі інвестиційні об’єкти і працює над пропозиціями для підприємців, як внутрішніх, так і зовнішніх.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ