Як виробники молока в США працюють з біогазовими технологіями, - АВМ

За матеріалами інтернет-видань 05.06.2024 295
Як виробники молока в США працюють з біогазовими технологіями, - АВМ

Українські виробники молока ознайомилися з біогазовими технологіями США у молочному скотарстві. Вони, зокрема, відвідали біогазову виставку BIOGAS AMERICAS 2024, здійснили візити на молочні ферми та майданчики з виробництва біогазу.
Приміром, на молочнотоварній  фермі Вісконсіну Holsum Elm Dairy  - 3800 дійних корів голштинської породи, безприв’язне стійлове утримання, роторна доїльна установка на 80 місць, добова продуктивність на корову — 37,6−38,1 кг молока з умістом жиру 4,2% і 3,1% білка; досвід переробки гною — 20 років; весь гній переробляється у горизонтальному дайджестері, виробляють біометан, тверду фракцію використовують для підстилки; фермери є власниками біодайджестера і газової станції для вивантаження біометану у федеральну мережу.
На фермі Leatherbrook Holsteins у Джорджії -  8000 дійних корів; безприв’язне стійлове утримання, підстилка — пісок; половину корів доять на роторній установці на 80 місць і половину — у залі типу «паралель» 2×50; добова продуктивність на корову — 38,5 кг молока з умістом жиру 3,6%, сировина йде на виробництво питного молока; переробкою гною, виробництвом біогазу та когенерацією з червня 2022 року по вересень 2023 року займалась компанія, що спеціалізується на переробці біовідходів; наразі проєкт не працює.
У компанії T&W Farms (Джорджія) біодайджестер, а також обладнання для сепарації гною та очистки біогазу розміщуються поруч з майданчиком для виробництва молока на 1250 дійних корів; доїльна зала «паралель» 2×20; добова продуктивність на корову — 38,5 кг молока (4% жиру і 3,03% білка); підстилка — пісок; БГУ (оператор — спеціалізована компанія) переробляє рідкий гній, що поступає трубопроводами, з двох майданчиків — цього і ще одного на 1350 дійних корів неподалік; переробляється 2650 куб. м рідкого гною на день; біогаз очищують, стискають і вантажівками перевозять до газової станції для закачування в трубопровід; тверду відсепаровану фракцію забирає на переробку інша спеціалізована компанія, яка займається виробництвом компосту.
 

Нині, коли для всього світу біогаз — це про сталість, то для України — це ще й питання виживання на тлі руйнування росією енергетичної інфраструктури.

 

АСОЦІАЦІЯ ВИРОБНИКІВ МОЛОКА

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ