Збирати сочевицю іноді складніше, ніж виростити

За матеріалами інтернет-видань 30.06.2025 119
Збирати сочевицю іноді складніше, ніж виростити
Про це зазначають в агрономічній службі Tekom Agro Group. Бо товарний вигляд зерна — важливий критерій ринкової цінності сочевиці. Тож збирати врожай цієї бобової культури потрібно повільніше, аніж традиційно зернові, плюс комбайни для її збирання потребують спеціального додаткового налаштування жатки на мінімальну висоту з гнучким ножем.
 
"Сочевиця вирощувалась в Україні дуже давно, просто в останні десятиліття її встигли підзабути. Відповідно ця культура довела свою придатність для нашого клімату. Тож поява пробних площ посівів сочевиці у сівозміні одного з наших агропідприємств, "Агро фірми "Південна" в Білгород-Дністровському районі Одеської області, пояснюється посухостійкістю цієї культури та можливістю використання її в сівозміні, як азотоакумулюючої культури. Обрали канадський сорт червоної сочевиці "Максим", який має високу стійкість до гербіцидів Євролайтінг. Це дуже важливо, адже сочевиця слабко конкурує з бур'янами, тому це могло бути ключовим фактором, що знижував би врожайність сочевиці, - пояснює головний агроном агрооб’єднання В’ячеслав Наумчук.
 

"В цілому сочевиця нас порадувала, перш за все своєю стійкістю до тих кліматичних стресів, яких зазнали і частково були пошкоджені навесні наші озимі культури, зокрема ріпак і ячмінь. Для цих культур сезон виявився дещо несприятливим. А сочевиця витримала і приморозки, і сильні вітри, і посуху. Для рівномірного достигання - проводили десикацію. Продовжуємо збирання. Вологість 14%, це оптимальний показник при якому насіння сочевиці мінімально травмується", - говорить директор "Агро фірми "Південна" Олексій Логінов.

 

 

Tekom Agro Group

 

 

 

 
 
 
Теги: AGROОТГ
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ