Збирати сочевицю іноді складніше, ніж виростити
"Сочевиця вирощувалась в Україні дуже давно, просто в останні десятиліття її встигли підзабути. Відповідно ця культура довела свою придатність для нашого клімату. Тож поява пробних площ посівів сочевиці у сівозміні одного з наших агропідприємств, "Агро фірми "Південна" в Білгород-Дністровському районі Одеської області, пояснюється посухостійкістю цієї культури та можливістю використання її в сівозміні, як азотоакумулюючої культури. Обрали канадський сорт червоної сочевиці "Максим", який має високу стійкість до гербіцидів Євролайтінг. Це дуже важливо, адже сочевиця слабко конкурує з бур'янами, тому це могло бути ключовим фактором, що знижував би врожайність сочевиці, - пояснює головний агроном агрооб’єднання В’ячеслав Наумчук.
"В цілому сочевиця нас порадувала, перш за все своєю стійкістю до тих кліматичних стресів, яких зазнали і частково були пошкоджені навесні наші озимі культури, зокрема ріпак і ячмінь. Для цих культур сезон виявився дещо несприятливим. А сочевиця витримала і приморозки, і сильні вітри, і посуху. Для рівномірного достигання - проводили десикацію. Продовжуємо збирання. Вологість 14%, це оптимальний показник при якому насіння сочевиці мінімально травмується", - говорить директор "Агро фірми "Південна" Олексій Логінов.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я