Згідно з дослідженням Світового банку збитки, завдані рашистами Україні, становлять понад 26 млрд. доларів

За матеріалами інтернет-видань 09.09.2022 536

Світовий банк презентував звіт «Швидка оцінка шкоди та потреб в Україні» (Ukraine Rapid Damage and Needs Assessment — RDNA), в якому досліджено збитки, пошкодження та потреби України, спричинені повномасштабним вторгненням росії.  Повідомило Міністерство інфраструктури України.
За словами Міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, згідно із дослідженням, завдані російською агресією збитки сягають 26,1 млрд. доларів. Потреба на відновлення становить 73,8 млрд. доларів. Ці розрахунки проведені спільно зі Світовим банком і ґрунтуються на їхній методології. Це дозволило уточнити оцінку пошкоджень, збитків та визначити пріоритетні потреби.

"Для нас, беззаперечно, це відновлення транспортного сполучення із усіма звільненими містами та регіонами, безперебійна робота залізниці, наземних та морських транспортних коридорів для потреб національної економіки та світу.
Окрім цього, ми створюємо системну основу для того, щоб цей звіт був практично корисним. У серпні ми запустили Реєстр пошкодженого та знищеного майна, у якому збирається інформація про втрати усієї інфраструктури — транспортної, житлової, промислової тощо.
Дякую колегам зі Світового банку, Уряду, міжнародним партнерам за плідну співпрацю щодо створення звіту. Впевнений, що це тільки початок нашої системної співпраці у відбудові України», — зазначив  Міністр.

Звіт встановлює чітку пріоритетність відновлення об’єктів критичної інфраструктури:
 1 етап: відновлення базової функціональності мережі (доріг, залізниці та повітряного транспорту) для забезпечення доставки гуманітарної допомоги та підтримки заходів із відбудови у інших секторах економіки
 2 етап: посилення дорожніх та залізничних зв’язків з ЄС задля сприяння економічній інтеграції з єдиним ринком Євросоюзу
 3 етап: оновлення застарілих мереж відповідно до стандартів ЄС щодо безпеки та якості послуг.
Окрім цього, співпраця зі Світовим банком є необхідною передумовою формування майбутнього Трастового фонду Світового банку для відновлення України.
Відомо, що 26 серпня  презентовано Реєстр пошкодженого та знищеного майна — єдину базу даних, що містить інформацію про усю житлову, транспортну та соціальну інфраструктуру, яка постраждала внаслідок військової агресії.
Реєстр буде використовуватися для надання громадянам компенсації пошкодженого житла, а також для планування та управління процесом відбудови.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ