І знову весна. І знову посівна з технологією КУЛЬТАН

Лариса Несіна 17.03.2024 1778

Календарна весна і цьогоріч не забарилася, хоча її навряд чи можна назвати оптимістичною і радісною. Україна палає в полум'ї війни, переживає важкі й непоправні втрати.Та попри все аграрії розпочали посівну. Попри заміновані поля, виття сирен, брак хліборобських кадрів, небажання банків надавати кредити, або ж давати їх на кабальних умовах, і навіть попри цинічну наругу поляків над українським зерном, вирощеним такою ціною, хлібороби не полишають обробляти землю. І як справжні господарі прагнуть покласти в неї хороше насіння, задобрити добривами, нехай навіть не так щедро як до війни, і,врешті, одержати хороший врожай.
Сьогодні посівна неможлива без сучасних технологій, які суттєво впливають на кінцевий результат. Одна з таких технологій, технологія КУЛЬТАН.

Про те, що таке технологія Культан, яка суттєво впливає на урожай, ми розпитали в Андрія Денисенка, директора Товариства Агрохім ЛТД, яке, власне, і пропонує аграріям цю сучасну технологію. До речі,сам Андрій - ветеран війни, на яку пішов добровольцем і служив з 28.02.2022 в 128 Бригаді ТРО Дніпра. Через важке поранення отримав інвалідність,та від улюбленої справи свого життя не відмовився. Після відновлення і реабілітації знову поповнив ряди людей, що пов'язані з хліборобською професією. Зараз він аспірант кафедри агрохімії ДДАЄУ м. Дніпро по темі КУЛЬТАН на озимій пшениці.

− Отож, що таке Культан?

− Я не відкрию Америку, якщо скажу, що на кількість і якість врожаю впливає чимало чинників - звичайно, саме насіння, родючість землі, в яку його вкинуть, мінеральні добрива, і навіть погода.

Технологія Культан полягає у дозованому та точковому внесенні КАС, РКД та інших рідких добрив у ґрунт на фіксовану  глибину 6-7см.

Завдяки цьому рослина отримує необхідний запас добрив, незалежно від кількості опадів.

Також ця технологія дозволяє досягти рівномірності дозування по всій площі посівів, на відміну від розкидачів та обприскувачів, на які впливає швидкість вітру та температурні інверсії.

− Отже, можна стверджувати, що саме Культан дозволяє використовувати добрива максимально ефективно, економно і незалежно від погодних умов?

− Саме так! І це одна з переваг даної технології. Окрім цього, ви можете в короткі терміни застосовувати провідну технологію підживлення у своєму  господарстві та отримати максимальне зростання врожайності до 20 відсотків без додаткових витрат на купівлю дорого обладнання.

Вартість інжектора типу Gustrower складає 100 тисяч Євро (4,1 млн грн), а це, на хвилиночку, 4,1 мільйона вільних обігових коштів!

Крім цього, ви не несете ніяких витрат на переміщення та технічне обслуговування, всі витрати ми беремо на себе.

Гарантія результату за рахунок  європейської якості!

− Якщо технічно описати  сам процес, як він виглядає безпосередньо в полі?

− Закладка рідких добрив на глибину 6-8 см виконується за допомогою причіпного інжектора, а стовідсоткова рівномірність розподілу  мінеральних добрив здійснюється шляхом проколів ґрунту спицями, так званими, голками інжекторних коліс, відстань між робочими органами (інжекторними колесами) – 25 см, між спицями (голками) – 16 см.

Саму відстань між інжекторними колесами можна  змінювати під різні міжряддя культур (сої, соняшнику, кукурудзи). Вприскування суміші відбувається при зануренні спиці через бічний отвір, під тиском 1,5-8 бар. Робочий тиск залежить від швидкості проходу техніки та норми внесення.

Незалежно від ширини захвату, всі колеса повторюють рельєф поля, що забезпечує рівномірне розподілення азотних добрив на необхідну  глибину по всій площі поля. Самі інжекторні колеса виготовлені з нержавіючої сталі, оснащені 12 спицями (голками) із твердого сплаву.

Завдяки міцності матеріалу робочих органів, технологія Культан може застосовуватися на різних типах ґрунтів, буде дуже корисною і доречною для тих аграріїв, хто  працює по no-till, mini-till.

Хто хоче спробувати й відчути переваги, звертайтесь за телефоном  +380965908843


Технологія Культан успішно зарекомендувала себе на полях Дніпропетровщини. Ми поспілкувалися з господарниками та вони поділились враженнями. І як завжди, реальний відгук про застосування технології КУЛЬТАН. Наш дзвінок застав Андрія Денисенка на полях сусідньої Харківщини, у фермерському господарстві "Альянс" Чугуївського району.


Володимир Іванович Юрков, голова фермерського господарства, розповів, що господарство обробляє вісім тисяч гектарів землі і застосовує технологію КУЛЬТАН.
Обробіток проводять по озимій пшениці, дотримуючись норми внесення КАС 130 літрів на гектар.
Озимина перебуває на самому початку відновлення вегетації, у стадії кущіння.

Температура повітря при внесенні була від -3 до +3 градусів Цельсія.
Андрій Денисенко поділився "свіжими" знімками, зробленими безпосередньо в полі під час застосування технології КУЛЬТАН.
Вони красномовніші від будь-яких слів - господарство безперечно працює на перспективу, і дасть, Бог,  достойний урожай.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ