Щоб урожай був хорошим на  CULTAN  не шкодуй грошей

Лариса Несіна 02.01.2024 3413

Про те, що таке технологія Культан, яка суттєво впливає на урожай, ми розпитали в Андрія Денисенка, директора Товариства Агрохім ЛТД, яке, власне, і пропонує аграріям цю сучасну технологію.

− Отож, що таке Культан?

− Я не відкрию Америку, якщо скажу, що на кількість і якість врожаю впливає чимало чинників - звичайно, саме насіння, родючість землі, в яку його вкинуть, мінеральні добрива, і навіть погода.

Технологія Культан полягає у дозованому та точковому внесенні КАС, РКД та інших рідких добрив у ґрунт на фіксовану  глибину 6-7см.

Завдяки цьому рослина отримує необхідний запас добрив, незалежно від кількості опадів.

Також ця технологія дозволяє досягти рівномірності дозування по всій площі посівів, на відміну від розкидачів та обприскувачів, на які впливає швидкість вітру та температурні інверсії.

− Отже, можна стверджувати, що саме Культан дозволяє використовувати добрива максимально ефективно, економно і незалежно від погодних умов?

− Саме так! І це одна з переваг даної технології.

Окрім цього, ви можете в короткі терміни застосовувати провідну технологію підживлення у своєму  господарстві та отримати максимальне зростання врожайності до 20 відсотків без додаткових витрат на купівлю дорого обладнання.

Вартість інжектора типу Gustrower складає 100 тисяч Євро (4,1 млн грн), а це, на хвилиночку, 4,1 мільйона вільних обігових коштів!

Крім цього, ви не несете ніяких витрат на переміщення та технічне обслуговування, всі витрати ми беремо на себе.

Гарантія результату за рахунок  європейської якості!

− Якщо технічно описати  сам процес, як він виглядає безпосередньо в полі?

− Закладка рідких добрив на глибину 6-8 см виконується за допомогою причіпного інжектора, а стовідсоткова рівномірність розподілу  мінеральних добрив здійснюється шляхом проколів ґрунту спицями, так званими, голками інжекторних коліс, відстань між робочими органами (інжекторними колесами) – 25 см, між спицями (голками) – 16 см.

Саму відстань між інжекторними колесами можна  змінювати під різні міжряддя культур (сої, соняшнику, кукурудзи).

Вприскування суміші відбувається при зануренні спиці через бічний отвір, під тиском 1,5-8 бар. Робочий тиск залежить від швидкості проходу техніки та норми внесення.

Незалежно від ширини захвату, всі колеса повторюють рельєф поля, що забезпечує рівномірне розподілення азотних добрив на необхідну  глибину по всій площі поля.

Самі інжекторні колеса виготовлені з нержавіючої сталі, оснащені 12 спицями (голками) із твердого сплаву.

Завдяки міцності матеріалу робочих органів, технологія Культан може застосовуватися на різних типах ґрунтів, буде дуже корисною і доречною для тих аграріїв, хто  працює по no-till, mini-till.

Хто хоче спробувати й відчути переваги, звертайтесь за телефоном  +380965908843

Технологія Культан успішно зарекомендувала себе на полях Дніпропетровщини. Ми поспілкувалися з господарниками та вони поділились враженнями. 


Олександр Опанасенко, голова фермерського господарства "Преображенівське" Юр'ївського району.
- На власному прикладі можу говорити про серйозні надбавки врожайності, зокрема, не менше тонни я отримав лише на кукурудзі, внісши 80літрів КАСа. Важливо лише не прогавити, коли сформувалося не менше п'яти листочків і є достатній рівень вологості, тоді ви однозначно будете з урожаєм.
Поясню чому.
Як відомо, КАС - це єдине добриво, яке містить одночасно три форми азоту - аміачну(25%), нітратну (25%) та амідну (50%).
При внесенні звичайним способом, селітра має розчинитися повністю лише через деякий час, а при внесенні за технологією Культан, КАС практично одразу потрапляє за призначенням за рахунок проколу спицями, так званими, голками інжекторних коліс.
Вигода очевидна.
Я купував КАС по 18.000 гривень за тонну, і мій чистий прибуток склав 2,5 тисячі гривень з гектара!
Скільки коштують послуги ТОВ Агрохім, спитаєте ви? Все залежить від об'єму. Для мене вони обійшлися у 500 гривень за гектар.
Чи буду я і далі застосовувати технологію Культан і працювати з ТОВ Агрохім, так, однозначно буду!
Хочу спробувати її ще на пшениці.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ