Стан українського агроекспорту основними видами транспорту

За матеріалами інтернет-видань 02.05.2024 318
Стан українського агроекспорту основними видами транспорту

Станом на 29.04 автомобільним транспортом експортовано  375 тис. тонн агропродукції. Це  на 7% більше, ніж у березні . Повідомляє SPIKE BROKERS.
Зазначається, що найбільші обʼєми експорту агропродукції фіксуються на румунському кордоні – 113 тис. тонн, найменші – на словацькому кордоні – 33 тис. тонн.
Повна деблокада прикордонних автомобільних пунктів пропуску з Польщею сприяла збільшенню майже в чотири рази щоденних обсягів експорту на даному кордоні з 1 тис. тонн до 4 тис. тонн на добу. Обсяги перевезень на румунському, словацькому та угорському кордонах значних змін не зазнали.
Середньодобовий показник пропуску по всіх кордонах у квітні збільшився та становить майже 13 тис. тонн проти 12 тис. тонн на добу у березні. Лідерами експорту за цей період лишаються цукор та соняшникова олія – по 60 тис. тонн кожен.
Тарифи на автоперевезення в країни Європи та в сторону портів Великої Одеси залишаються незмінними.

Станом на 28.04 продовжується зменшення обсягів передачі агропродукції залізничним транспортом через західні кордони. Середньодобовий показник зменшився за тиждень на 11% і складає 272 вагони на добу. Майже на 30% знизилися показники середньодобової передачі вагонів на румунському – 47.03 вагони на добу та словацькому – 29.22 вагони на добу кордонах. Щодо інших кордонів, то вони не зазнали значних змін, на польському кордоні показник передачі вагонів становить 77.75 вагонів на добу, на угорському – 33.6 вагонів на добу.
Продовжується тенденція збільшення вантажу "на колесах" у напрямку портів Великої Одеси при відносно незмінній кількості норми вивантаження в порту через обстріли рф.
Кількість вагонів, що прямують у напрямку портів Великої Одеси зросла на 322 вагони або 4.23% та становить 7930 вагонів.
Середньодобовий показник вивантаження вагонів у портах Великої Одеси зріс на 14 вагонів або на 1.11% та становить – 1276 вагонів на добу.
На 1 вагон зросло середньодобове вивантаження вагонів у порту Ізмаїл і становить 109 вагонів на добу. У напрямку порту Ізмаїл наразі прямують 1059 вагонів, що на 21 вагон нижче за показник минулого тижня.
Ставки фрахту по Європі та в Україні залишаються без особливих змін.

Минулого тижня ставки на перевезення морським транспортом знизилися на період травень-червень. Фрахт на костери з портів Рені та Ізмаїл зменшився на 2$ за тонну. Ставки на перевезення з Великої Одеси у напрямку Тунісу і Єгипту також зменшилися на 1-2$ за тонну. В свою чергу, фрахт на панамакси у напрямку Китаю та Південного Вʼєтнаму зріс у середньому на 2$ за тонну. Вартість фрахту баржами до Константи залишилася без змін.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ